onedio
Muramasa Katana: Japon Kılıcının Arkasında Yatan Kan Donduran Efsaneler
Japonya dünyanın en ünlü kılıcı Katana'ya sahip olmasıyla tanınır. Ancak korkunç efsaneleriyle tanınan Muramasa Katana adlı bir kılıç daha vardır. Gelin samurayları akıllarını kaybetmesine, talihsizliklere ve hatta shogunluğun çökmesine yol açan bu kılıcın gerçeklerini inceleyelim.
Reklam
Ölülerle Fotoğraf Çektirilen Viktorya Döneminin Size Hayatı Sorgulatacak Birbirinden Garip Uygulamaları
Viktorya döneminde arsenikle boyanmış elbiseler giyilir ve medyumlar aracılığıyla ölülerle iletişim kurulurdu. Aslında her dönem, geçmişe baktığımızda farklı eğilimler gösteriyor değil mi? Bugünkü eğilimlerimiz de gelecekte Viktorya dönemindekiler kadar tuhaf görünebilir. Peki, şimdi hep beraber Viktorya Dönemi'ndeki garip uygulamalara göz atmaya ne dersiniz? 👇
Batı'da "Orta Doğu'nun Deli Köpeği" Denilen Ama Afrika'da "Büyük Lider" Olarak Anılan Muammar Kaddafi Kimdir?
Muammer Kaddafi, yönetimi boyunca farklı yönelimler gösteren karmaşık bir figürdü. Başarılı politikalar uyguladı, ancak iktidarının bir diktatörlük olması ile eleştirildi. Batı'da, acımasız bir diktatör olarak anılırken, Sahra-altı Afrika'da, sömürgecilik ve emperyalizme karşı mücadeleyi temsil eden popüler bir figürdü. Peki, Muammer Kaddafi gerçekte kimdi?
Reklam
Homo Türündeki Milyon Yıllık Yamyamlık, Pompeii'deki Pizza Freski; Haziran 2023'ün Önemli Arkeoloji Keşifleri
Tarihi daha doğru öğrenip anlamak o kadar önemli ki! Ye yeni yöntemlerle daha çok aydınlandığımız kesin. Bir diş ya da ufacık bir kalıntı o günlere dair çok önemli bilgiler verebiliyor bize. Ve yeni çalışmalar sayesinde aslında çok uzak geçmiş sandığımız tarihlerle aramızdaki görece mesafe git gide kapanıyor. İşte bu mesafeyi biraz daha kapatan Haziran 2023'ün en önemli 10 arkeoloji haberi!Kaynak: Arkeofili
Reklam
Fransa'da Yaşanan Bastille Baskınında Neler Yaşandı?
Bastille Baskını, 14 Temmuz 1789 yılında Fransız Devrimi yaşanırken meydana gelen önemli bir olaydır. Fransız Devrimi'nin nasıl devam edeceğini şekillendiren olaylardan biridir. Fransız Devrimi'nin başlangıcını işaret etti ve özgürlüğün sembolü haline geldi.
Reklam
Napolyon'un Bir Zamanlar Büyük Giza Piramidi'nde Uyuduğunu Biliyor muydunuz?
Fransa'nın ikonik askeri lideri ve imparatoru Napolyon Bonapart, hırslı fetihleri ve olağanüstü mirasıyla tanınır. Napolyon'la ilgili birçok büyüleyici anekdot arasında ilgi çekici bir hikaye öne çıkmaktadır: Büyük Giza Piramidi'nde geçirdiği iddia edilen gece. Bu yazı, Napolyon'un Mısır'ın antik harikalarına yaptığı iddia edilen ziyaretin tarihsel anlatımlarını, tartışmalarını ve kalıcı etkisini incelemektedir.
1878-1917 Arasında 39 Sene Rus Hakimiyetinde Kalan Kars Şehrinde Rus Mimarisinin İzlerini İnceledik
Türkiye'nin Doğu kapısında bir şehir Kars. Günümüzde kozmopolit ve mistik yapısıyla dikkat çekmeye; romanlara, hikayelere, filmlere konu olmaya devam ediyor. Kars'ın tarihinden gelen zenginlikleri ise başlı başına dikkat çekici. 1878-1917 arasında 39 sene Rus İmparatorluğu hakimiyetinde kalan Kars, Bolşevik Devrimi sonrası Rus birliklerinin çekilmesiyle yeniden topraklarımıza katıldı. Ancak Ruslar, Kars'ta kaldıkları 39 sene içinde şehirde çok sayıda eser bıraktı. Sizler için Kars'taki Rus etkisinin ve mimarisinin izini sürdük. Tarihte bir yolculuğa hazırsanız başlayalım...
Reklam
Okuyucularını Kelimenin Tam Anlamıyla Öldürebilecek Kitap: Ölüm Duvarlarından Gölgeler
Edebiyat dünyasında okuyucuları büyüleyen, eğlendiren ve hatta korkutan sayısız hikâye vardır. Ancak öyle bir kitap var ki, ölümcül bir güce sahip olduğuna inanılıyor: Ölümün Duvarlarından Gölgeler. Bu yazı, bu esrarengiz kitabın ardındaki ürkütücü hikayeyi, gizemli kökenlerini, okuyucular üzerindeki ürpertici etkilerini ve varlığını çevreleyen kalıcı soruları araştırıyor.
İbn-i Sina'nın 'Tıp Kanunları' Kitabı, Avrupa'da 500 Yıldır Tıbbi Bir Referans Olarak Kullanılıyor!
Tıp ve felsefe üzerine ünlü eserler veren İbn-i Sina, İslam Altın Çağı'nın en önemli doktor, astronom ve düşünürlerindendir. Felsefi görüşleri birkaç yüzyıl boyunca Batılı düşünürlerin ilgisini çekmiş ve kitapları felsefenin en önemli kaynakları arasında yer almıştır.Tıp alanında ise ansiklopedik kitabı El-Kanun fi't Tıbb (Tıp Prensipleri) M.S. 12. yüzyılın sonlarına doğru Latinceye çevrilmiş ve 17. yüzyılın sonuna kadar Avrupa üniversitelerinde tıp çalışmaları için bir başucu kaynağı olmuştur.
Geçmişin İzini Sürmek: Sebzelerin Orta Doğu Tarihindeki Rolü
Orta Doğu mutfağı denince akla hemen aromatik baharatların, yumuşak etlerin ve güçlü tatların diyarı gelir. Ancak geleneksel olarak bu bölgenin yemeklerde bel kemiğini sebzeler oluşturmaktadır. Orta Doğu'nun zengin ve bereketli toprakları uzun zamandır bol miktarda sebze sağlayarak bölgenin mutfak kimliğinin önemli bir bileşenini oluşturmuştur.
Reklam