Filmlerde İzlemeye Alışkın Olduğumuz Korsanlar Hakkında Hiç Bilinmeyen 15 Sıra Dışı Gerçek
Kaçımız gizemli bir adaya ulaşma ve saklı bir hazine bulma umuduyla denizlere açılmanın hayalinin kurmamıştır ki? Filmler sayesinde hayatlarını gemide geçiren kabadayı haydutların yaşadıkları heyecanı bizler de yaşadık... Ancak açık denizlerde aylarca süren bu yaşam biçimi macera ve adrenalin dolu görünse de gerçek hayattaki korsanlar ve yaşadıkları hayal ettiğimizden çok daha farklıydı! Gelin, bu farklılıklara beraber bakalım.
Gezerken Keyif Alacağınız Eskişehir'in Görülmesi Gereken Müzeleri
Eskişehir, birçok insan için yaşam kalitesi ve kültürü ile ülkemizin Avrupai şehirlerinden biridir. Ankara'ya yakın olması sebebiyle Ankaralıların hafta sonu ya da günübirlik gezilerinde veya bir geceliğine eğlenmek için tercih ettiği bir şehirdir. Hatta bırakın Ankara'yı İstanbul'dan bile gezmek için bu şehre gelen ziyaretçiler vardır. Eskişehir'e gelince kültürel bir gezi yapmak istiyorsanız Eskişehir'in müzelerini ziyaret etmemek olmaz. Eskişehir'e gittiğinizde müze gezinizde size rehber olması için hazırladığımız listemize göz atmadan Eskişehir'den dönmeyin!(Müze giriş ücretleri 2022 yılı için geçerlidir.)
Misak-ı Milli'yi İlan Etti, Vasiyeti Açıldı; Atatürk'ün Günlükleri: 28 Kasım-4 Aralık
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.' derken onu daha iyi anlayabilmek için eylemlerini, söylemlerini anlamamız gerektiğini ifade eder. İşte bu yüzden biz de onun günlüklerinden yola çıkarak onu daha iyi anlayalım istedik. Bakalım Büyük Kurtarıcı geçmişte, 28 Kasım-4 Aralık arasında neler yapmıştı?Kaynak: Atatürk Araştırma MerkeziKronolojik Fotoğraflar: İşte Atatürk
30 Yıldan Fazla Geçmesine Rağmen Etkisini Yitirmeyen Çernobil Faciasını Daha İyi Anlamanızı Sağlayan Bilgiler
26 Nisan 1986'da, o dönem Sovyetler Birliği'ne bağlı olan Ukrayna'nın başkenti Kiev'in 130 kilometre kuzeyindeki Çernobil kenti, insanlık tarihinin en korkunç çevre felaketlerinden birine sahne oldu. Pripyat şehri yakınlarındaki Çernobil Nükleer Santrali'nin dördüncü reaktöründe yaşanan patlama sonucu çevreye, 1945'te Hiroşima'ya atılan atom bombasının 50 katına eşit miktarda radyasyon yayıldı. Patlamanın ardından radyoaktif madde yüklü bulutlar Türkiye dahil birçok ülkeyi etkiledi.
İkinci Dünya Savaşı'ndan Korkunç Bir Gerçek: Japon Ordusunun Hint Mahkumlara Yamyamlık ve İşkence Hikayeleri
Savaş korkunç bir gerçek. Özellikle de tarihin en büyük ve yıkıcı savaşı olarak değerlendirilen İkinci Dünya Savaşı, içinde nice trajedi barındırıyor: Hiroşima, Naziler, Holokost... Bu yazımızda ise savaşın pek bilinmeyen korkunç bir gerçeği üstünde duracağız: Japon ordusunun Hintli mahkumlara uyguladığı yamyamlık ve işkence hikayeleri!Uyarı: Yazımız, bazı okurlar için rahatsız edici olabilecek detaylı şiddet tasvirleri içermektedir!
Daha Önce Duymadığınızı İddia Ettiğimiz Antik Yunan Toplumunda Normal Kabul Edilen 9 Garip Uygulama
Antik Yunan, teknolojik ve kültürel gelişmelerin temelini atarak tarihte önemli izlerle beraber diplomatik ve yenilikçi yaklaşımları ile Batı medeniyetleri üzerinde benzeri görülmemiş bir etki bırakmıştır. Bu önemli başarılara rağmen Antik Yunan'ın çoğu geleneği aynı dönemde yaşayan diğer ülkelerin insanları için anlaşılmaz olmuştur. Antik Yunan'ın insanlığa katkıları bugün çoğu kişi tarafından bilinse de bir medeniyetin karanlık taraflarının da olduğunu içeriğimizde gözler önüne seriyoruz. Meraklıları içeriğimizin devamına alalım!