Boşanmanın Çocuk Üzerindeki Etkisini Akıllara Ziyan Lastik Örneğiyle Anlatan Çifte Gelen Aşırı Haklı Tepkiler
Lastiği ortak bir kararla çıkarmak neden aklınıza gelmedi?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam
Birçok toplumda olduğu gibi Türkiye'de de aile kurumu, toplumsal hayatın önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Hatta öyle ki toplumun sürekliliğini sağladığı için insanlarımız arasında da kutsallaştırılıyor.

Evlenmeye, çocuk sahibi olmaya büyük anlamlar yükleniyor. Haliyle de o kutsalı hiçe sayarak evlilik birliğini, aile kurumunu yıkmak büyük bir sorun haline geliyor.
Bununla birlikte de boşanmak çiftler arasında güçleşiyor. Birbirlerine karşı olan sevgileri bitse de 'elalem ne der?' diyerek evlilik birliğini devam ettiriyorlar. Çocuk da işin içine girdiğinde 'Bu evliliği çocuk için devam ettirmeliyiz.' düşüncesiyle boşanmayı bir kenara bırakıyorlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam
Aslında boşanmamanın çocuk üzerinde kötü etkileri olduğunu ve çocuğun hayatını tamamen altüst ettiğini düşünen insanlardan da tepki geldi. Bazıları kendi ailelerinden yola çıkarak boşanmanın bazı durumlarda gerekliği olduğunu anlattı.



İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam





İçeriğin Devamı Aşağıda

Reklam


Bu kadar anlam yüklenmeseydi ve boşanmaya öcü gibi bakılmasaydı belki de birçok çocuğun hayatı daha iyi olabilirdi. Sorunlu bir evliliği yürütmenin ne anlamı var?

Siz ne diyorsunuz?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
21 yaşındayım, annem ve babam inatla boşanmayı reddeden ama yanyana birkaç dakika bile oturmayı başaramayan insanlar. Daha çok küçükken "boşanın bitsin" dedi... Devamını Gör
Evliliğin zerresi bile kutsal değil skik bir sistem. İki insanın birlikte yaşama kararın neyi kutsal ameka ve bunun için resmiyet şartnamesi olması saçmalığı... Devamını Gör