Soruşturmanın Kilit İsmi Etkin Pişmanlıktan Yararlanmıştı: Aziz İhsan Aktaş Tahliye Edildi
Geçtiğimiz günlerde İBB'ye yönelik yapılan mali soruşturmada tutuklanan Aziz İhsan Aktaş etkin pişmanlıktan yararlanmıştı. İtirafçı olarak öne çıkan Aziz İhsan Aktaş tahliye edildi.
Soruşturma kapsamında tutuklanan 8 kişi hakkında daha tahliye kararı verildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul’da bazı belediyelere, belediye başkanlarına ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet vermek suretiyle ihale süreçlerini organize ettiği, ihaleleri kendi firmalarının almasını sağladığının tespit edilmesi iddiasıyla 13 Ocak 2025’te soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklanmıştı.
Aziz İhsan Aktaş’ın “örgüt elebaşı olmakla” suçlandığı soruşturmada suç örgütünün, belediye başkanları ve belediyelerin üst düzey yöneticilerine rüşvet verip ihaleleri organize ettiği iddia ediliyor.
Soruşturma kapsamında tutuklanan Aziz İhsan Aktaş, iki defa etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için ifade verdi.
30 Nisan 2025’te ilk etkin pişmanlık ifadesini veren Aktaş, daha sonra “ifademe eklemek istediklerim var” diyerek 11 Mayıs 2025’te ikinci ifadesini verdi.

Aktaş’ın cezaevinden çıkmak için iki kez verdiği etkin pişmanlık ifadesi nedeniyle Gaziosmanpaşa, Avcılar, Ceyhan ve Seyhan Belediye Başkanları ile İBB Genel Sekreter Yardımcısı ve İsfalt Genel Müdürü gözaltına alındı ve tutuklandı.
Aktaş ifadesinde, ihale aldığı belediyelerin başkanlarına para verdiğini, 2024 yerel seçimlerinde adayların seçim çalışmalarında kullanılması için de araç vermeye zorlandığını iddia etti.
Aziz İhsan Aktaş hakkında bugün yeni bir gelişme yaşandı. Aktaş, etkin pişmanlıktan yararlanmasının ardından tahliye edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan 8 kişi hakkında daha tahliye kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB'ye yönelik olarak yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında, Kirazlı - Halkalı Metro Hattı Yapımı ihalesine ilişkin olarak 'İhaleye fesat karıştırma' ve 'Rüşvet verme' suçlarından tutuklu bulunan Sami Özge Arıoğlu, Erdem Arıoğlu ve Mustafa Başar Arıoğlu’nun örgütün yapısı ve işleyişine ilişkin samimi beyanlarda bulunmaları nedeniyle, haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.
Ayrıca aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan Hüseyin Kum, Taner Gümüş, Murat Bıyık, Kadir Gümüş ve Altan Gözcü’nün yurt dışına çıkış yasağı ve belirli aralıklarla imza atma şartıyla serbest bırakılmalarına, Servet Yıldırım’ın ise ev hapsi şeklindeki adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verildi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Aynı Ergenekon! Ahan da bu da Kanadalı taze haham Tuncay Güney!
Ergenokon denilen o kötü dönem tekerrür ediyor.... Rüşvet verende rüşvet alanda suçlu olur diyor hukukçular......