onedio
article/comments
article/share
Haberler
Turizm Sektöründe İş Kuracak Olanların Dikkat Etmesi Gereken 10 Şey

etiket Turizm Sektöründe İş Kuracak Olanların Dikkat Etmesi Gereken 10 Şey

Dinamik yapıya sahip turizm sektörüne mi girmek istiyorsunuz? Eğlenceli gözüken bu sektörün arka tarafından ciddi planlamalar, stratejiler ve bilgiler yer alır... Bu yüzden sektöre atılmadan önce bilmeniz gereken bazı önemli noktalar var.

Müşterilerinizin memnun olmasını, iş birliklerinin yapılmasını, dijital pazarlamanın doğru ilerlemesini istiyorsanız bu içerik tam size göre. Gelin, birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

1. Hedef kitlenizi bilmeli ve tanımalısınız.

Turizmde başarılı olmanın temeli ile karşınızdayız! Hangi kitleye hitap edeceğinizi iyi bilmeniz gerekir. Yabancı mı yerli mi olacak, ayrıca yaş aralığı tam olarak ne olacak? Bunlarla ilgili detaylara sahip olduğunuz zaman hedef kitlenize uygun bir şekilde hareket edebilirsiniz. Hedef kitlenizin davranışlarını, düşüncelerini ve beklentilerini bilerek ilerlediğinizde başarı yolları size açılır!

2. Lokasyonun önemini unutmamalısınız.

Turizm işletmelerinizin nerede bulunduğu çok önemli. Ulaşımın kolay, turist yoğunluğunun fazla ve talep gören bir yerde olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bu tarz bir yerdeyseniz büyük bir avantajınız olur. Ayrıca markanızın prensipleri de önemlidir. Sakinliğe ve doğaya vurgu yapan bir işletme iseniz o zaman şehir merkezinden uzak olmanız daha iyi olabilir.

3. Platformlarda varlığınızı göstermelisiniz.

Dijital ortamlarda kendinizi göstermelisiniz! Turistler tatil planı yaparken direkt internet üzerinden araştırmaya yapmaya başlar. Bu sırada onların karşılarına çıkmanız gerekir. Web sitenizi basit ve anlaşılır şekilde ayarlamalısınız. Ayrıca sosyal medya üzerinden kendinizi göstermelisiniz. Neler yaptığınızı, sunduğunuzu gösterirseniz hedeflediğiniz kitlenin size ulaşması da kolay olur.

4. Müşterilerden geri dönüşler almayı unutmamalısınız.

Turizm nedir? Müşteriye en iyi hizmeti sağlayarak, planladıkları ya da hayal ettiklerini gerçekleştirebilmek! Yani müşteriye göre şekillenen bir alandan bahsediyoruz. Bu yüzden verdiğiniz hizmetin nasıl olduğunu bilmelisiniz. Müşterilerden geri bildirimler alarak hizmetinizi daha iyi hale getirebilirsiniz. Açık ve samimi iletişim sayesinde uzun vadede kitlenizin büyümesini sağlayabilirsiniz!

5. İşbirliklerini geliştirerek hizmetlerinizi çeşitlendirebilirsiniz.

İşletmeler ve rehberlerle birlikte ilerlemeniz çok önemli! Hatta yerel işbirlikleri yaparak ekonomiye katkı sağlayabilirsiniz. Bu sırada isminiz daha fazla duyulur, sizi destekleyenlerin sayısı artar. Böylece hizmet verdiğiniz alanları genişletebilirsiniz. ZerGo'nun Türkiye'nin dört bir yanından alıcılarla bağlantı kurmanızı sağlayan avantajı sayesinde iş ilişkilerini güvenilir bir şekilde kurabilirsiniz. Böylece farklı aktiviteler üreterek özgün olmaya başlayabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

6. Fiyatlandırmada dengeli olmaya çalışmalısınız.

Ucuz olun demiyoruz! Fakat dengeli bir şekilde ilerlemelisiniz. Hem maliyetinizi hem de hedef kitlenizi hesaba katmalısınız. Fiyatlandırmayı biraz esnek tutarak hedef kitlenizin gönlünü yapabilirsiniz. Kampanya dönemlerini de unutmayın! Böylece sizi tercih edenlerin gözü korkmaz, tam tersi gönül rahatlığı ile size ulaşır. ZerGo'nun baremli fiyat yapısı ile esnek ve şeffaf bir fiyatlandırma oluşturulur. Böylece müşterilere özel fiyatlar tanımlanır, memnuniyet artar!

7. Sürdürülebilirliğe önem vererek adım atmalısınız.

Doğaya ve etik ilkelere duyarlı olmaya devam etmelisiniz! Plastik kullanımını azaltıp yerel ürünleri destekleyebilirsiniz. Geri dönüşüme, enerji tasarrufuna dikkat ettiğiniz zaman imajınızı daha güçlü hale getirebilirsiniz. Sorumlu bir şirket olarak yükselmeniz çok çok önemli!

8. Eğitim seviyesi yüksek insanlarla ekip kurmalısınız.

Çalışan ekibi sizin şirketinizi temsil eder! Sadece bilgi yüklü olmaları yetmez. Aynı zamanda empati, dil becerisi ve sabır gibi özellikleri de taşımaları gerekir. Ayrıca ekibinizin motivasyonunun hep yüksek olması gerekir. Fırsatları ayarlayarak, krizleri yönetebilmelisiniz. Bunun için fikir paylaşımı ve saygılı sohbetler yapılmalı!

9. Kültürel olarak oluşan farklılıklara duyarlı olmalısınız.

İster yurt içi ister yurt dışından gelen bir turist olsun... Farklı çevrelerden gelindiği için kültürel farklılıklar olacaktır. Bu yüzden bu farkları anlayarak ilerlemelisiniz. Menüleri de turistlere göre ayarlayarak birden fazla alternatif sunmalısınız. Ayrıca çalışanların genel kültür bilgilerine dikkat edilmesi gerekir. Böylece müşterileriniz ile daha iyi iletişime geçersiniz.

10. Kriz anlarını soğukkanlı bir şekilde atlatmaya çalışmalısınız.

Maalesef beklenmedik durumlar olabiliyor. Pandemiler, afetler, siyasi durumlar... Tüm bunlar turizm sektörünü direkt etkiler. Bu yüzden b planınızın olması gerekir. İptal ve iade politikaları oluşturabilir, müşteriler ile krizler hakkında konuşabilir ve her türlü senaryoları kafanızda oluşturmalısınız. Kriz anlarını sağlam bir şekilde atlatabilirseniz herkesin güvenini kazanabilirsiniz!

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Kocaeli Üniversitesi Felsefe lisans ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Felsefe yüksek lisans eğitimi almaya başladım. Araştırmaya, okumaya ve yazmaya meraklı olan yanımı kullanarak ONEDİO üzerinden içerikler üretmeye devam ediyorum. Teorik bilgilerin pratik hayatta kendisini göstermesiyle işlevsel hale geleceğini düşünerek ilerliyor; bu yüzden araştırmalarımı derinlemesine yaparak güvenilir bir şekilde aktarıyorum. Güncel ve merak edilen konulardan uzaklaşmadan ilerlenen bu yolda, kolay bir şekilde anlaşılabilen içerikler ortaya koymayı temel amaç olarak edinmekteyim.
Tüm içerikleri
right-dark
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın