Vahşi Hayvanlar Tarafından Sahiplenilen 14 Terk Edilmiş Mekan
İnsanlar sahneden çekildiklerinde, doğa tekrar kendi düzenini kurar.
İyi eğlenceler dileriz...
1. Terk Edilmiş Alışveriş Merkezi, Bangkok

Bangkok'da bulunan ''The New World'' alışveriş merkezi 1999 yılında çıkan bir yangın sonucu tahrip olmuş. Sonraki yıllarda yaşanan su baskınları sonrası içerisi göle dönüşmüş. Bazı insanların bu suya koi balığı ve bazı kedi balığı türleri atmasıyla balıklar burada çoğalmış.


2. Hollanda Adası, Chesapeake Körfezi

Bu ada 1914 yılında 360 kişinin yaşadığı şirin bir yerdi. Fakat sonrasında denizin aşındırmasıyla ada küçülmüş ve bugün sadece bu ev kalmış.


3. Terk edilmiş çiftlik evi, Finlandiya

Yaşanan yangından sonra terk edilen çiftlik evi orman hayvanlarının barınağı haline gelmiş.





4. Çernobil Nükleer Santrali, Ukrayna

Yaşanan nükleer felaket sonrasında burada 20.000 yıl boyunca insan yaşaması tehlikeli ve hatta bazı bölümlerinde yaşayabilmek imkansız. Buradaki yollar ve binalar vahşi hayvanların kullanımına tahsis edilmiş.



5. Terk edilmiş zehirli gaz fabrikası, Japonya

2. Dünya Savaşı sırasında Japon kimyasal araştırma ve üretim tesisi olarak kullanılan bu minik ada şuan tavşanların kontrolü altında. Tavşanlar adadaki yaşanabilirliği kontrol etmek için salınmışlar.


6. Kolmanskop, Namibya

Dünyanın en çok fotoğraflanan çöl hayalet kentlerinden birisi olan Kolmanskop aslında eski bir elmas madeni kasabası. 1954 yılında maden kapatılınca kasaba nadir görülen Namib atlarının hakimiyeti altına girdi.



7. Terk edilmiş Apartman, Tayland

Minik apartmanlardan gökdelenlere kadar Tayland'da yüzlerce terk edilmiş yapı bulabilirsiniz. Fakat bu yapının en önemli özelliği filler tarafından sahiplenilmiş olması.


8. Dungeness Harabeleri, Gürcistan

1736 ve 1959 yılları arasında pek çok kez el değiştiren bu ilginç yapı eski zamanların en popüler av köşklerinden birisiydi. Yaşanan yangın sonunda Carneige ailesi tarafından terk edildi. Şuan milli parkın içinde bulunan alan birçok hayvana ev sahipliği yapıyor.


9. Aralkum Çölü, Khazakstan / Özbekistan

Dünyanın 4. büyük gölü olarak bilinen Aral Gölü, son 50 yılda yüzde 90 küçülerek, yerini suların çekildiği bölümde oluşan, 'dünyanın en genç çölü' Aralkum'a bırakıyor.
Sovyetler Birliği döneminde, Aral Gölü'nü besleyen Emuderya ve Sirderya ırmaklarının sularının pamuk tarlalarına akıtılması sonucu 1960'lı yıllardan bu yana kurumaya başlayan Aral Gölü, yüzde 90 oranda küçülerek ikiye bölünmüş ve eski kıyılarından 170 kilometreye kadar geri çekilmiş durumda bulunuyor.



10. Año Nuevo Adası, Kaliforniya

Kuzey Kaliforniya kıyılarında bulunan 9 dönümlük bu alan 19. yüzyıldan beri terk edilmiş halde. Deniz filleri ve çeşitli su kuşları burayı üreme alanı olarak kullanıyorlar.



11. Sunken Hoyt S. Vandenberg Batığı, Florida

Nakliye gemisi olan USNS General Hoyt S. Vandenberg 1940'lı yıllarda hizmet verdi. Dünyanın ikinci büyük yapay resifi olması için 2009 yılında batırılan gemi amacına ulaşmış görünüyor.


12. Fukushima, Japonya

Deprem ve ardından yaşanan nükleer felaket sonrasında burada yaşayan insanlar evcil hayvanlarını geride bırakarak bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar. Fukushima Hayvan Koruma Vakfı tarafından her hafta bırakılan 3 ton yiyecek sayesinde hayatta kalmayı sürdürüyorlar.



13. Kolezyum, İtalya

Roma'yı ziyaret edenler için önemli bir turizm durağı olan Kolezyum Aycıca 200'ün üzerinde sokak kedisine de ev sahipliği yapıyor.




14. Huaca Pucllana, Peru

Huaca Pucllanaantik kenti kent kalıntıları yaklaşık MS 900 yılından bu yana terk edilmiş ve devam eden arkeolojik araştırmalara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca bu bölge nadir bulunan Peru Tüysüz köpeklerin de evi. Nesli tükenmekte olan bu tür için hayvan dernekleri seferber olmuş durumda.


Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!