Yarış Atları Hakkında Muhtemelen Daha Önce Hiç Duymadığınız Gerçekler
Yarış atları hakkında muhtemelen bilmediğiniz bu yürek burkan gerçeklere birlikte göz atalım...
1. At yarışı, “Kralların Sporu” olarak bilinir.

2. At yarışı sektörü, milyon dolarlık servete sahip bir sektördür.

3. İngiltere Kraliçesi Elizabeth, birçok başarılı yarış atına sahiptir.

Kraliçe Elizabeth ünlü bir at aşığı ve hevesli bir at yarışı hayranıdır. Yıllar boyunca, eve 1.600'den fazla galibiyet getiren birçok yarış atına sahip oldu.
4. Tüm Safkanlar aynı doğum gününe sahiptir.

Doğdukları tarih ne olursa olsun, Safkan İngilizlerin hepsinin ortak bir doğum günü vardır. Kuzey Yarımküre'de doğan Safkanlar için doğum günleri 1 Ocak'tır. Güney Yarımküre'de doğum günleri 1 Ağustos'tur.
5. Jokey Kulübü Safkan isimleri onaylamak zorundadır.

Bir Safkan'a isim vermek söz konusu olduğunda, sahipleri Jokey Kulübü tarafından belirlenen kurallara uymalıdır. Yarış atlarını adlandırmak için çok fazla düşünce ve çaba harcanıyor.
6. İngiltere'nin izlemeyi çok sevdiği ikinci spor at yarışıdır.

7. Her yıl binlerce at, yarıştan sonra, eğitim sırasında pist dışında yarışla ilgili yaralanmalardan ölmekte veya artık ticari olarak uygun olmadıklarında zamanından önce öldürülmektedir.

8. Çoğu ülke, eğitim sırasında veya denemelerde meydana gelen ölümleri bildirmediğinden, kaydedilen toplam at ölümlerinin sayısı tahmin edilenden çok daha yüksek olabiliyor..

9. Bir atın yarış için kullanıldığı ortalama süre üç yıldan azdır.

10. Emekli yarış atlarının bir kısmı damızlık, eğlence veya binicilik sporu atları olacak.

Çoğunluğu, özellikle de at yarışlarının yoğunluğu nedeniyle yaygın olan 'sağlıklı' olmadıkları düşünülürse, kesilmek üzere mezbahalara veya mezbahalara gönderilecek.
11. Amerika'daki ilk at yarışı 1665'e gerçekleşti.

12. Şimdiye kadar satılan en pahalı at bir yarış atıydı.

Şimdiye kadarki en pahalı at, 70 milyon dolara satılan Fusaichi Pegasus adlı bir yarış atıdır. 1997 doğumlu Fusaichi Pegasus, 2000 Kentucky Derbisini kazandı.
13. Kırbaç, dil bağı ve mahmuz kullanımı, bu tür ekipmanların atlarda ağrı, rahatsızlık ve yaralanmaya neden olma potansiyeline sahip olmasına rağmen, yarış otoriteleri tarafından resmi olarak onaylanmıştır.

Atlarda kullanılan üç tip ekipmanın tümüne şiddetle karşı çıkan RSPCA'ya göre, kamçıların travma ve doku hasarına neden olma potansiyeli vardır. Atlar ayrıca bir yarışın son 100 metresinde, yani en yorgun oldukları ve daha az tepki verme kapasitelerinin olduğu zaman boyunca sınırsız sayıda kırbaçlanabilir.
14. Araştırmalar ayrıca kamçıların acımasız, yararsız olduğunu ve atların daha hızlı koşmasını sağlamadığını göstermiştir.

15. Ve son olarak yapılan bir soruşturmada, yarış için kullanılan yaklaşık 300 atın, 22 günlük bir süre içinde Queensland'deki Meramist Abattoir'e gönderilip öldürüldüğü ortaya çıktı.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
O atlar hepinize girsin vahşiler
Şu dünyada bana en talihsiz hayvan hep bu atlar gelmiştir , yarış atı, fayton atı, hep eziyet hep eziyet, yazık gözleri de ne masum hüzünlü bakıyor .
erkek sigir kadar olamaz. bir is ortaginin araciligi ile ucundan hayvancilik isine bulastim, ordan o hayvanlarin halini sistemin isleyisini gormek vicdan aza... Devamını Gör
yaris atlari ozellikle ingiliz safkanlar daima felaketin bir adim kenarinda yasarlar. bunun nedeni yapay seleksiyonla, secici uretimle dayaniklilik saglamlik... Devamını Gör