Sağlıklı Yeme Kararı Aldığınızda Karşınıza Çıkabilecek Potansiyel 14 Durum
Bir ileri bir geri mehter marşını aratmayan rejimlerimizi artık kabul ettik sayılır. Bir de iradenin yerli yersiz giden bir pinpon topu olduğunu da içimize sindirdik. Durumla ne kadar barışırsak o kadar kolay ilerleyeceğine inanarak rejim kararı aldığımızda başımıza gelebilecek potansiyel durumları çıkarıp gülelim dedik!
Sahurda Midenizi Yormayacak Doyurucu ve Besleyici 13 Tarif
Herkese hayırlı Ramazanlar!Artık Ramazan yaz aylarına denk geldiği için sahurda sağlığımıza ve yediğimiz şeylere dikkat etmek şart.Hal böyle olunca hem erken saatte kendimizi çok yormadan hem de uyandığımızda midemize oturmayacak yemeklerden bir içerik derledik!
Hem Doyalım Hem Çoşalım; Yaz Günleri İçin İdeal 15 Salata Tarifi
Malumunuz yaz geldi, insan ister istemez yediklerine dikkat etmek istiyor.Salata ise bu günlerin en büyük kurtarıcısı çünkü hem çok fazla abartmamış oluyoruz hem de hazmettikten sonra daha hafif hissediyoruz.Gelin üçün-beşin kalori hesabını yapmadan, seneler geçtikçe bize daha da yakınlaşan salataların birbirinden sevilesi tariflerine bakalım.
Neden, Nerede, Nasıl Rejimi Bozduk Diye Düşündürten 15 Aksi Olay
Bikinler dayandı kapıya, fitnısçı abiler çoktan adonis kaslarını çıkardı, peki biz neden, nasıl, ne zaman bu diyeti bozduk?Bir şiirle içeriğimize devam etmek istiyoruz;Hepimizin harcı değil 34 beden belki,Ya da belki yalnızca parmak kasımız olsa bile beğenenimiz çıkacak.Ama dışardaki dünya böyle değil işte, oralar hep acımasız.Fakat bu da bize koymadı çünkü biz yine rejimi bozduk.
'Yaz Gelirse Gelsin, Diyet Yapmıyorum Banane' Diyenlerin Haklı Sebebi 13 Yiyecek
Sizin de 'Yaz geldi şekerim, diyetteyim' diyenleri duyunca sinirleriniz bozuluyor mu? Cevabınız evet ise siz de vefalı bir yemek dostusunuz demektir. Bu canım yiyecekleri bir mevsim boyunca kaderine terk etmek ayıptır, günahtır. İşte yaz diyetçilerine karşı 'Diyet yapmıyorum ulan!' diyenleri haklı çıkartacak 13 şahane yiyecek ve içecek...
Diyeti Bozmayayım Derken Niyeti Bozanların Tercih Edebileceği 12 Doyurucu Salata Tarifi
Eğri oturup doğru konuşalım, peynir kibrit kutusu değilde posta kutusu büyüklüğündeyse, yeşilliğinizde yarım kilo zeytinyağı varsa ona pek diyet demiyoruz. Ancak gelin görün ki iki buçuk porsiyon lahmacunun yanında diyet koladan çok daha sağlıklı olduğu kesin. Bu nedenle hem keyfimizden kısmadan hem de ucu sağlığa dokunan baştan çıkarıcı salata tarifleriyle önce göz sonra karın doyurmaya baş koyduk!
Kendisi Daha Gelmeden Fiyatından Söz Ettiren Özleminden Kavrulduğumuz 11 Meyve
Daha dalında olgunlaşmadan fiyatları altın fiyatlarıyla yarışan bu meyveleri düşünürken bile Sahra Çölü'nde suyu bulmuş gibi hissediyor insan. Onlara ulaşana kadar ikiz bebeğe hamile kalmış annelere taş çıkartıyor aşermişliğimizin seviyesi. Ne yalan söyleyelim, 'bu ay kirayı ödemesem de bi kerecik alsam mı' diye her sene ikileme düşürüyor bu meyveler bizi...
Zayıflamanızı Engelleyen 7 Diyet Yanlışı
Gerek özel hayat gerekse de iş hayatında veya sosyal ortamlarda insanların birbirlerinde en çok dikkat ettiği nokta artık dış görünüş olmaktadır. En azından dış görünüş ilk intiba oluşması adına önemlidir. İki yabancı insan birbiri ile tanıştığında akıllarında olan ilk izlenimleri dış görünüşe göre belirlerler ve bundan tahmin edebileceğiniz gibi en çok şişman insanlar zarar görür. Toplumumuzda yerleşen yanlış bir algı nedeni ile obezite ve fazla kilo sorunu olan insanlara karşı kötü bir bakış açısı oluşmuştur.Bireylerde meydana gelen bu algıyı ortadan kaldırmak neredeyse imkânsız olacağı için kilolarından rahatsız olan kişilerin bu gibi olumsuzluklarla karşılaşmaması için kendilerinde değişiklik yapmaları gerekmektedir. Yapılması gerekilen değişiklik anladığımız gibi kilo vermek ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmaktır. Sayfamız üzerinde bulunan birçok paylaşımda sağlıklı bir şekilde zayıflamak için uygulayabileceğiniz diyetlerden, sağlıklı beslenme ve spor konusunda yapmanız gerekenlerden çokça bahsetmiştik. Bugün ise sizlere zayıflama süresinde uygulanan diyet yanlışları hakkında bilgi vereceğiz. Sağlıklı ve düzenli bir diyet sayesinde rahatlıkla kilo verebilmeniz mümkünken yaptığınız diyet yanlışları kilo vermenizi engellediği gibi daha çok kilo almanıza bile sebep olabilmektedir. Bu nedenle sağlıklı bir diyet uygulamasını sürdürmek kadar önemli olan diyet yanlışlarını bilmek kilo verme sürecinizde sizlere birçok artı kazandıracaktır. 7 madde halinde incelediğimiz diyet yanlışları belki sizlerin de yaptığı ancak farkında olmadığı yanlışlar şu şekilde sıralanmaktadır.
Diyet Yapmadan 500 Kalori Yakmanın 5 Yolu
Kışa formda girmek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre. İşte diyet yapmadan 500 kalori yakmanın 5 yolu...Diyet yapmadan 500 kalori yakmayı ister misiniz? Uzun süredir vermeyi istediğiniz o fazla kilolardan sadece yeme alışkanlıklarınızı değiştirerek ve biraz da hareketlenerek kurtulabilirsiniz.Kışa formda girmek istiyorsanız, bu yazımız tam size göre. İşte diyet yapmadan 500 kalori yakmanın 5 yolu…KahvaltıBeyaz undan yapılmış poğaça, ekmek ve simit gibi yiyeceklerle kahvaltı etmek yerine bir kase dolusu yulaf ezmesi ve frambuazı tercih ederseniz, 500 kalori almaktan kurtulursunuz. Lif içeren gıdalar neredeyse yok denecek kadar az kalori içerirler. Ayrıca yulaf ezmasi gibi lifli gıdalar, uzun süre tok kalmanızı da sağlar.Hareket edin15 dakikalık tempolu bir yürüyüş yaklaşık olarak 100 kalori yaktırır. Yürüyüşü günlük rutininz haline getirdiğinizde haftada 500 kalori yakmış olursunuz. Ayrıca sürekli oturmak yerine daha fazla hareket ederek de kalori yakabilirsiniz. Masa başında çalışan biriyseniz, kendinize hareket etmek için fırsatlar yaratabilirsiniz. Örneğin, asansör yerine merdivenleri kullanabilir, arabanızı otoparkın en uzak köşesine park edebilir veya otobüsten birkaç durak önce inip yürüyebilirsiniz.Yemekleri iyi çiğneyinYapılan araştırmalara göre lokmalarını 40 kez çiğneyenler, ortalama olarak 15 kez çiğneyenlere göre %12 oranında daha az kalori alıyor. Çiğneme sayısınız arttıkça vücudunuzda açlık hormonu seviyeniz düşer ve beyninize tokluk hissinin sinyalleri gitmeye başlar. Kısacası daha yavaş yemek yediğinizde, daha çabuk doyacak ve daha az kalori almış olacaksınız.Düşük kalorili içecekler tüketinŞeker deposu meyve suları, alkollü içecekler ve kremalı kahveler, yaklaşık olarak 600 kalori içerirler. Bu da günlük almanız gereken kalori miktarının büyük bir kısmını kaplar. Şeker oranı yüksek içecekler içmek yerine, evde taze meyvelerden hazırlayacağınız meyve sularını tercih edebilirsiniz. Ancak içeceğinizi hazırlarken içerisine asla şeker ilave etmemelisiniz.Tabağınızın hepsini bitirmeyinÖğünlerinizde porsiyonlarınızın yaklaşık olarak %25'i kadarını tabağınızda bırakın. Örneğin, günlük 2000 kalori aldığınızı düşünelim. Her porsiyonunuzun çeyreği kadarını yemediğinizde gün içinde yaklaşık olarak 500 kalori daha az almış olursunuz. Ayrıca büyük boy tabaklarda yemek yemek yerine orta boy tabakları tercih ederseniz, yine fazladan 500 kalori almamış olursunuz.
Sık Yapılan Diyet Hataları Nelerdir?
Bizim karşılaştığımız en sık sorunlardan bir tanesi en sık yapılan diyet hataları. Ben burada size benim en çok karşılaştığım 4 tanesini açıklayacağım. Diyet yapmak isteyenleri uyardığımız halde kendi yaşamlarında çok az su tüketen insanlar mevcut. Çünkü insanların su içme alışkanlığı tam oturmamış oluyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi daha farklı sıvıları sevmeleri olabilir. Kola, meyve suyu, nescafe ve çay olabilir. Günün sonuna baktığımızda sudan 1-2 bardak içip diğer içecekler daha fazla içmiş olmasından kaynaklanıyor. Suyu tam olarak ne kadar içmeniz gerekiyor derseniz, idrar renginiz açık sarı oluyorsa o günkü içtiğiniz su miktarı yeterli düzeydedir. Genelde insanlar, gerek yaşam koşturması, gerek acıkmadıklarını bahane ederek yada vakitsizlikten öğün atlamaktadırlar. Öğün atlayan kişiler bir sonraki öğünde daha fazla yemek tüketmiş olurlar. Bu şekilde beslenmek kan şekerinin aniden düşmesi ya da yükselmesine neden olur. 3- en sık yapılan hata ise porsiyon kontrolü ile ilgilidir. Kişi büyük porsiyonlar tüketerek kilo alır. Yenilen şeyin kalorili olmasından ziyade büyük porsiyon olması kilo almaya en büyük etkenlerden biridir. 4.sü ise psikolojik olarak doymama durumudur. Kişinin önündeki porsiyondan fazlasını tüketmesi kilo almasına neden olacaktır. BenefitDo.com
Bayramda Diyet Depresyona Neden Olmasın
Diyet zorunluluğu olanların bayram psikolojisini ve bu konuda ailelere düşen görevleri psikolog Gülşah Yahşi anlattı. Günlük hayatta diyeti nedeniyle zorluklarla karşılaşan kişinin, bayram günlerinde daha da zorlandığını dile getiren Yahşi; ‘Bayramlarda yiyip içtiğimiz şeylerin çerçevesini kültürümüzden gelen gelenek ve görenekler belirler. Ramazan Bayramı denince de gözümüzün önüne gelen görüntüler; baklavaların sunulması, kalabalık masalarda eş dost akraba ile yemekler yenilmesi, herkesin bir arada olması… Bu yoğun ve renkli tablonun içinde diyet zorunluluğu olan kişiler üzüntü, kızgınlık, çaresizlik, yalnızlık, güçsüzlük, kontrolsüzlük, kendine güvenin yitirilmesi, kendine olan inancın zedelenmesi gibi duyguları bir arada yaşayabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için öncelikle diyet zorunluluğu olan kişilerin karşılaşacakları zorlukların farkında olması ve günlük yaşamda bile çevrelerini, sosyal hayatlarını düzenlerken diyetlerine göre hareket etmeleri gerekir. Bayram öncesi kişide içsel bir sıkıntı başlayabilir. Bayram harici günlerde bile zorlanıyorken bayram döneminde yeme ile olan iletişiminin seviyesini nasıl koruyabilir? Ya biraz baklava yemek isterse? Ya fazla kaçırırsa? Bu tedirginlikler ortaya çıktığında kişi gerekli desteği göremez ve motivasyonunu sabit tutacak ve güçlendirecek bir kişi ya da bir şey (kendine olan inancının sembolize ettiği nesneler olabilir) bulamazsa, direncini yitirebilir ve korktuğu şeyle yüz yüze gelebilir.’ açıklamasında bulundu. HİÇBİR DİYET ÇOK YASAKÇI DEĞİLDİR Bu dönemleri atlatmak için kişinin diyetisyeninden ya da klinik psikologtan destek alması gerektiğinin altını çizen Yahşi, ‘Etkili olabilecek çözüm, kişilerin duygularını kendilerine yakın hissettikleri kişilerle paylaşmasıdır. Onlardan manevi anlamda destek olmalarını isteyebilirler. Yiyecekle olan mesafesini ayarlamada çevresindeki insanların duyarlılığı, bu problemi aşmada kişiye yardım eder. Kişi şunu unutmamalıdır. Bayram bir süreçtir. Kişinin diyet programıyla beraber hedeflediği bir şey vardır. O hedef unutulmamalıdır. Bayramda diyet dışı tutumlar sergilerse kişi sonrasında ‘kendimi kontrol edemedim, işte yine başa döndüm, güçsüzüm, zayıf bir kişiliğim var’ gibi düşünüp, düzeltmek için uğraştığı bozuk yeme davranışından kurtulamaz ve yanında bu sefer, depresyon gibi başka psikolojik sıkıntıları da oluşabilir. Bu nedenle diyet yapan ve diyete yardımcı olan kişiler bayramdan önce diyetisyen ile neyi ne kadar yiyebileceği, limitleri aşarsa ne yapması gerektiği konuşulmalıdır. Hiçbir diyet çok yasakçı değildir. Bu arada ikili ilişkilerini bozmasın veya keyfi kaçmasın diye ikramlara hayır diyememe gibi bir sorun varsa psikologla birlikte diyet tedavisi devam edebilir.’ diye konuştu.