Hubble Uzay Teleskobu, 35. Yılına Özel Daha Önce Görülmemiş Fotoğraflar Paylaştı
Hubble Uzay Teleskobu, 35 yaşına girdi! NASA, Hubble'ın Dünya yörüngesindeki 35. yılını kutlamak için dört etkileyici uzay fotoğrafı yayınladı. Daha önce paylaşılmayan bu fotoğraflar, Hubble'ın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Hubble Uzay Teleskobu, tarihteki en tanınmış ve en üretken teleskop olma ünvanını taşıyor.
Gelin, uzayın derinliklerine doğru bir yolculuğa çıkalım.
1990 yılında Uzay'a fırlatılan Hubble Uzay Teleskobu'nun 35. yılı.

NASA, Hubble Uzay Teleskobu'nun 35. yılını dört yeni görselle kutladı. İlk görselin Mars'ın Dünya'ya en yakın olduğu anda çekildiği görüldü. Dolayısıyla görmüş olduğunuz bu fotoğrafın Mars'ın en net hali olduğunu söylemek yanlış olmaz. Yeni paylaşılan fotoğraflarda galaksimizin derinlikleri ve gök cisimleri oldukça etkileyici görünüyor.
"Evrene yeni bir pencere açtı."

NASA Astrofizik Dairesi Başkan Vekili Shawn Domagal-Goldman, meşhur uzay teleskobunun evrende yeni bir pencere açtığını belirtiyo: “Hubble, 35 yıl önce evrene yeni bir pencere açtı. Bugün hâlâ faaliyette olması, amiral gemisi niteliğindeki gözlemevlerimizin değerini ve gelecek projelere ilham oluşunu kanıtlıyor.'
Bu görselde ise Dünya'dan yaklaşık 5.200 ışık yılı uzaklıkta bulunan dev yıldız oluşum bölgesi Rosette Bulutsusu’nun bir bölümü görünüyor.
Gezegenimsi bulutsu!

NGC 2899 ismi verilen bu gezeginimsi bulutsu, aslında Dünya'dan 4.500 ışık yılı uzaklıkta bulunuyor. Bu gökcisminin ortasındaki yıldızdan gelen radyasyon ve yıldız rüzgarlarının etkisiyle şekillendiği aktarılıyor.
Sarmal Galaksi'nin etrafında oluşan yıldız kümeleri.

NGC 5335 adlı sarmal galaksi müthiş bir görsel şölen sunuyor. Görüntüde galaksinin merkezine doğru gaz taşıyan çubuk şeklinde bir yapı göze çarpıyor. Sarmalın etrafında ise yıldız kümeleri olduğu görülüyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın