onedio
Siz Yapabilir miydiniz? Pakistan'ı Gezen Bir Türk 20 Saatlik İlginç Otobüs Yolculuğunu Paylaştı
Pakistan, Hindistan, Afganistan gibi ülkeler son derece ilginç ve tehlikeli görünse de son dönemde pek çok gezginin başlıca uğrak noktaları. Sosyal medyada sürekli olarak bu ülkelere yapılan gezi videoları ile karşılaşıyoruz. Her biri bir öncekinden daha ilginç olan bu videolar pek çoğumuza 'Bundan daha garip ne görebilirim ki?' demeyi bıraktırdı. Yine bir sosyal medya kullanıcısı Pakistan gezisi sırasında yaptığı 20 saatlik otobüs yolculuğunu paylaştı. O yolculuk tüm gerçeklik algılarımızla oynadı.
6 Şubat Felaketinde Hem Ailesini Hem de Bacakları ve Kolunu Kaybeden Bir Depremzede O Günü Tekrar Anlattı
6 Şubat 2023'te ülkemiz tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadı. Art arda gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli iki deprem 11 ilimizde birden yıkıma sebep oldu. Felakette binlerce canımızı kaybederken, binlerce vatandaşımız ise ağır yaralar aldı. Depremin yaraları bugün hala sarılmaya çalışılıyor. Yakınlarını kaybedenler ya da depremin bıraktığı fiziksel hasarla hayatını sürdürmek zorunda kalanlar için ise acı hala ilk günkü gibi. Bir sosyal medya kullanıcısı, 6 Şubat günü yaşananları anlattı. 5 gün enkaz altında kalan genç kız, hem neredeyse tüm ailesini hem de bacakları ve bir kolunu kaybetti. Anlattıkları ise o gün yaşananların boyunu bir kere daha gözler önüne serdi.
Bir Kişisel Gelişim Uzmanı Neden Yanlışlıkla Bile Jet Sosyeteye Giremeyeceğimizi Anlattı
Son dönemde sosyal medyada sizin de karşısınıza 'nasıl jet sosyeteye girebileceğinizle' ilgili videolar çıkmıştır. Bu videolarda zengin olmasanız bile jet sosyeteye dahil olmanızın yolları anlatılıyor. Dahil olmanız gereken etkinlikler ve edinmeniz gereken hobiler paylaşılıyor. Bunların içinde genel olarak pek çoğumuzun hayatında hiçbir şekilde olmayan at binmek, golf, müzayedeye gitmek, koleksiyon yapmak gibi etkinlikler var. Peki gerçekten bu mümkün mü?Kişisel gelişim uzmanı Göksel Aksel, bu videoların neden uydurma olduğunu, neden yanlışlıkla bile olsa jet sosyeteye giremeyeceğimizi anlattı.
Leyla Kaç Ayda Doğuruyor? Yaprak Dökümü'ndeki Bu Hatayı Defalarca İzleyenler Bile Fark Etmedi
Yaprak Dökümü televizyonumuzun en efsane yapımlarından biri. Üzerinden yıllar geçse de hala defalarca izlemekten bıkmıyoruz. Hatta her izlediğimizde karakterlerle ilgili yeni çıkarımlar yapıyoruz. Her bir karakterinin ayrı bir hikayesi olan dizide bazen bir karaktere yıllar sonra hak veriyor, bir karakterin daha önce fark etmediğimiz hatalarını fark ediyoruz. 'sevilayzeytun' isimli sosyal medya kullanıcısı, diziyi defalarca izleyenlerin bile fark etmediği bir zamanlama hatasını yakaladı. Pek çok kişi bu detaya ve bu detayı fark edememiş çok olmalarına şaşırdı.
ABD'de Yaşayan Bir Türk Bir Gece Acil Serviste Kalmanın Maliyetini Paylaştı
Amerika Birleşik Devletleri’nin sağlık sistemi, büyük ölçüde özel sigorta şirketlerine dayalı. Kamuya açık sağlık hizmetleri sınırlı olduğundan, vatandaşların çoğu sağlık hizmetlerine erişebilmek için özel sağlık sigortası yaptırmak zorunda. Bu durum, özellikle düşük gelirli bireyler için sağlık hizmetlerine ulaşımı zorlaştırıyor ve ciddi eşitsizliklere yol açıyor. Acil durumlarda bile sağlık hizmetleri oldukça pahalı olabiliyor.ABD'de yaşayan Bir Türk bir geceyi acil serviste geçirmenin maliyetini paylaştı. Ortaya çıkan rakam ABD'deki sağlık sistemi yüzünden yaşanan problemlerin ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi.
Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'nda Yaşayan Mete Ziyaretçilerin Sebep Olduğu Kirliliğe Tepki Gösterdi
Ülkemiz her mevsim turist çekiyor bildiğiniz üzere. Birçok turistik bölge, hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ancak bu yoğun ilgi beraberinde çevre kirliliğini de getiriyor. Özellikle bazı turistlerin doğaya ve çevreye duyarsız davranarak çöp bırakmaları, bölge halkını zor durumda bırakıyor. Bu durum hem doğal güzelliklerin zarar görmesine hem de yerel halkın yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Turizmin sürdürülebilir olması için ziyaretçilerin çevre bilinciyle hareket etmesi büyük önem taşıyor.Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'nda yaşayan Mete isimli bir çocuk, ziyaretçilerin ardından, kalan çöpleri toplarken görüntülendi. “Biz temizliyoruz, onlar kirletiyor. Ne faydası oluyor ki?” diyen Mete'nin sözleri pek çok kişiye uyarı niteliğindeydi.
Reklam
İsrailli Bakanın Skandal Paylaşımı: Yapay Zeka ile Gazze’yi Yeniden Dizayn Etti
İsrail’in milyonlarca Filistinlinin yaşadığı Gazze’deki katliamları sürerken, İsrail İnovasyon, Bilim ve Teknoloji Bakanı Gila Gamliel yapay zeka ile hazırladığı skandal videoyu paylaştı. 'Ya biz ya onlar (Filistinliler)' mesajının yer aldığı videoda Gazze'deki bina, sokak ve caddelerin yeniden inşa edildiği, bölgede gökdelenlerin yükseldiği görüldü.
Almanya Pahalı Olduğu İçin Türkiye'ye Döneceğini Söyleyen Gurbetçinin Çiftliğini Sattığı Rakam Dudak Uçuklattı
Ayın başından beri gündemimiz gurbetçiler bildiğiniz üzere. Almanya'da yaşayan pek çok gurbetçi yaz tatili geçirmek için ülkemizin yolunu tuttu. Kimileri ülkemizdeki fiyat pahalılığı karşısında şaşkına dönerken kimileri, asıl Almanya'nın pahalı olduğunu, ülkemizin kıymetini bilmemiz gerektiğiniz savundu. Fakat Almanya'da yaşamanın zor olduğunu söylerken kimsenin geri dönmeye de pek niyeti yoktu. Biz vatandaş Almanya'nın artık çok pahalı olduğunu, yaşamanın imkansız hale geldiğini söyledi ve Türkiye'ye kesin dönüş yaptığını açıkladı. Almanya'da kurduğu çiftliği sattığını söyleyen vatandaşın aldığı ücret ise dudak uçuklattı.
Reklam
Levent Uysal Masa’da Soru Cevap: Üniversite Vizyonu, Teknoloji ve Nişantaşı Üniversitesi
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Eğitim Vakfı Kurucusu Levent Uysal Onedio’ya konuk oldu. İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Eğitim Vakfı Kurucusu Levent Uysal, Onedio’ya konuk oldu. Onedio’nun ilgiyle takip edilen formatı Masa’da Levent Uysal’ın üniversite vizyonu, yapay zeka ve eğitim ilişkisi, uygulamalı eğitim modelleri ve girişimcilik gibi önemli konulardaki fikirlerini aldık.Levent Uysal, üniversite sürecine dair cesur varsayımları “katılıyorum / çekimserim / katılmıyorum” cevaplarıyla değerlendirdi. Eğitimin yalnızca bir diploma süreci değil, aynı zamanda bireyin kimliğini bulduğu bir yolculuk olduğu fikrinden yola çıkılarak, erişilebilir üniversite anlayışı ve teknolojiye uyum sağlayan İstanbul Nişantaşı Üniversitesi gibi kurumların önemi bu videoda masaya yatırıldı.Bu bölümde “Üniversite sadece bilgi mi verir, yoksa cesaret de mi kazandırır?“, “Girişimciliği desteklemeyen bir üniversite, yaratıcılığı köreltir mi?“, “Bugünün dünyasında 4 yıl boyunca tek bir alanda eğitim almak yeterli mi?“, “Teknolojiye uyum sağlayamayan üniversiteler ayakta kalabilir mi?” ve “En değerli eğitim, dünyada geçerli olan mıdır?” gibi öne çıkan çoğu soru Levent Uysal tarafından bizzat yanıtlandı.Üniversitelerin yalnızca eğitim değil, yaşam biçimi sunduğunun vurgulandığı; yapay zeka destekli teknolojilerle şekillenen yeni eğitim modellerinin konuşulduğu bu video, gençler ve eğitim dünyası için önemli bir rehber niteliğinde. Üniversiteye dair tüm doğrular ve sorgulamalar bu Masa bölümünde sizleri bekliyor!
Üniversite Tercih Dedektifleri Sizden Gelen Soruları Cevaplıyor! I Üniversite Tercih Merkezi
İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde ağırladığımız üniversite tercih danışmanlarımız Salim Ünsal, Muhammet Tosun ve Onur Soğuk sizlerden gelen tercih sorularını stüdyomuzda yanıtladı.Üniversite tercih döneminde aklınızda onlarca soru olabilir: “Atanamazsın diyorlar, öğretmenlikten vaz mı geçmeliyim?“, “112 bin eşit ağırlık sıralamasıyla açıkta kalmadan İİBF bölümleri yazılabilir mi?“, “%50 burslu Yönetim Bilişim mi yoksa Diyarbakır’da Bilgisayar Mühendisliği mi?“, “Geçen sene dolmayan bölüme bu sene kesin girer miyim?“, “Sayısal 350 binle mühendislikten vaz mı geçmeli?”gibi kritik soruların cevaplarını, tavsiyelerini ve tercihinizi şekillendirecek kritik içgörüleri bu videoda bulabilirsiniz!Ayrıca Üniversite Tercih Merkezi’nin tercih robotu sistemiyle tercih sürecinizi çok daha kolay hale getirebilirsiniz:https://www.universitetercihmerkezi.com/#universitetercihmerkezi #utm #işbirliği #üniversitetercihleri #tercihdönemi
The Big Bang Theory Oyuncularının Yıllar İçerisindeki Değişimleri Zamanın Ne Kadar Hızlı Geçtiğini Hatırlattı
The Big Bang Theory, bir deneme damga vurmuş efsane sitcomlardan biri. Dizinin ilk bölümü 24 Eylül 2007’de yayınlandı ve 16 Mayıs 2019’da da final yaptı. Kaliforniya’da yaşayan dört zeki ama sosyal açıdan beceriksiz bilim insanının hayatını konu alan dizide, Fizikçi Leonard ve Sheldon’ın karşı dairelerine taşınan Penny ile birlikte hem kendi hayatlarının hem de Penny'nin değişimini izledik. Bu değişimlerden biz de kendi yaşamımıza çok şey kattık. Toplamda 12 sezon süren dizi, hem bilim dünyasına yaptığı göndermelerle hem de karakterlerinin derinliğiyle geniş bir izleyici kitlesi kazandı. Dizinin oyuncularının yıllar içinde yaşadığı değişim paylaşıldı. Video zamanın hızını bir kez daha gözler önüne serdi.
Reklam
Filistinli Fotoğrafçı Ülkesinin 2 Sene İçinde Geldiği Durumu Paylaştı
İsrail ve Filistin arasında süren gerilim yıllardır devam ederken, 7 Ekim 2023'den bu yana çatışmalar giderek tırmandı. Yaşanan bu durum özellikle Gazze Şeridi’nde ciddi bir insani felakete dönüşmüş durumda. Birleşmiş Milletler verilerine göre, yalnızca yardım alanlarında yaşanan izdiham ve saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi açlıkla mücadele ederken hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü’nün Gazze’deki merkezine yönelik saldırılar da sağlık hizmetlerini durma noktasına getirdi. Yardım kuruluşları, bölgede açlığın ve hastalıkların hızla yayıldığını belirtti.Filistinli bir fotoğrafçı Gazze'nin 2 yıl içindeki değişimini paylaştı. Görüntüler, yaşananların boyutunu gözler önüne serdi.
Şarkı Söylerken Yüzünde Mimik Oynamayan 79 Yaşındaki Ajda Pekkan'ın Son Hali Tartışmalara Neden Oldu!
Türk müziğinin tartışmasız en ikonik ismi, zamanın ötesinde bir yıldız: Ajda Pekkan! Yarım asrı aşan kariyeri, eskimeyen güzelliği, sahne enerjisi ve özel hayatıyla her dönem konuşulmayı başaran Süperstar, bu kez yine sosyal medyanın ve magazin dünyasının radarında.79 yaşındaki Süperstar Ajda Pekkan, yıllara meydan okuyan fiziği ve enerjisiyle hala sahnelerin en göz kamaştıran ismi. @alacatimuhtari isimli hesabın yaptığı paylaşıma göre, son konserinden gelen görüntülerle Pekkan, bu kez başka bir konuyla gündemde… Ajda Pekkan’ın şarkı söylerken yüzünde neredeyse hiç mimik oynamaması sosyal medyada olay oldu!
Bir Sosyal Medya Kullanıcısı Bir Dönemin Tekstil Başkenti Laleli'nin Geldiği Son Durumu Paylaştı
Son dönemde yaşanan fiyat artışından en çok etkilenenlerden biri emlak ve tekstil sektörü oldu. Artan kira fiyatları, yalnızca konut sahiplerini değil, küçük ve orta ölçekli esnafı da ciddi şekilde zor durumda bıraktı. Özellikle büyük şehirlerde dükkân kiraları son yıllarda katlanarak arttı. Bu durum, kâr marjı zaten düşük olan esnafın giderlerini karşılayamaz hale gelmesine neden oldu. Bir dönemin tekstil başkenti Laleli de bu durumdan büyük ölçüde etkiledi. Bir vatandaş Laleli'nin geldiği son durumu paylaştı.
Reklam
Metrobüste Bir İlginç Tartışma: "Nasıl Selamımı Almazsın Çakal!"
İstanbul’da metrobüste yaşanan bir tartışmanın görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Metrobüse giren yaşlı bir kişi, selamını almadığı gerekçesiyle metrobüste bulunan bir kişi ile kavga etmeye başladı.“Nasıl selamımı almazsın. Sen ateist misin?” diyerek tartışmaya devam eden yaşlı kişi metrobüstekiler tarafından sakinleştirildi.
Reklam
"Yayınlamayın" Demiş: Survivor Şampiyonu Adem Kılıçcı Yarışmadaki Komik Kazasını Paylaştı!
Survivor All Star 2025’in şampiyonu Adem Kılıççı, kupayı kaldırdıktan sonra da gündemden düşmüyor. Yarışmada yaşadıkları, özel hayatıyla ilgili yaptığı açıklamalar ve şimdi de sosyal medya paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak Instagram hesabından yaptığı bir paylaşım gündem oldu. Dokunulmazlık oyununda yaşadığı sakatlığı anlatan Adem, “Bu videoyu yayınlamayın demiştim” notuyla paylaşım yaptı.  Videoda Adem’in düştüğü ve yarışmacıların kahkaha attığı anlar izleyenleri de güldürdü.Buyrun detaylara...
Tesla'nın İnsansı Robotu Optimus Şirket Yemeğinde Patlamış Mısır Dağıttı
Elon Musk, Tesla'nın insansı robotu Optimus'u bir kez daha sahneye çıkardı. Bu kez bir fabrika tanıtımı ya da teknik demo değil, şirket yemeği vardı. Robot, insanlara patlamış mısır ikram etti. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Etkileyici olan ise sadece mısır değil, robotun bunu hatasız yapmasıydı.Gelin o anlara bakalım!Kaynak
Tıklamakla Kalmıyor: MacBook Trackpad Aslında Bir Tartı mı?
MacBook’unuzun trackpad'ini (izleme panelini), tartı olarak kullanabilirsiniz desek ne derdiniz? Evet, bildiğiniz tartı! Kanadalı geliştirici Krish Shah tarafından geliştirilen TrackWeight adlı uygulama, Force Touch trackpad'ini tartı gibi kullanma imkanı sağlıyor. Üstelik Shah'ın X üzerinden yaptığı deneyler ve GitHub üzerinden verdiği açık kaynaklı kod da bir hayli ilgi çekici bulundu. Kaynak: Krish Shah
Uçak İkramlarındaki Domates-Karabiber Sırrı! Ünlü Şef Nedenini Anlattı
Yolculuk sırasında birçok kişi domates suyunu tercih ediyor. Ancak bu içeceğin yanına karabiber eklenmesi tesadüf değil. Özellikle uçaklarda bu ikili birlikte servis ediliyor. Peki bunun ardında yatan bilimsel neden ne? Ünlü şef Yunus Emre Akkor, domates ve karabiberin birlikteliğini anlatırken bu tercihin neden uçakta daha da önem kazandığını açıkladı.
Reklam