Narsist Ebeveynle Büyümenin En Büyük Acısı "Sevgi Karmaşası" Yaşamaktır
Issız bir çölde su aramak gibi. Yürüyorsunuz, koşuyorsunuz, susuzluktan paramparça oluyorsunuz. İleride su var zannedip ona ulaşmaya çalışıyorsunuz ama gördüğünüz bir serap. Çok nadir de olsa kuytu köşede suya denk geliyorsunuz. Hayatta kalmanızı sağlayacak şekilde ihtiyacınız olan suyu içersiniz ama bu diğer işlevlerinizi yerinize getirmenizi sağlamaz. Daha faydalı olmak yerine su aramaya devam edersiniz. Hayattaki amacınızsa sadece su aramaya devam etmek olur.
Stres Gerçekten Olumsuz Bir Şey mi?
Selam Onedio Ailesi! Hemen çarpıcı bir şekilde konuya giriyorum; 'Stres sağlığınız için kötüdür.” çok basitleştirilmiş bir mesaj olabilir mi? Doğru düşünce yapısının içindeysek stres bizim için bir kötülük değil, bir enerji kaynağı olabilir.Eğer stresten kaçıyorsanız, umursadığınız bir şeylerden kaçıyor olabilirsiniz. Stres tecrübesini olumsuz bir hale dönüştürmek yerine, buradan gelen kimyasal kokteyli dönüştürerek, müthiş bir motivasyon harcı yaratabiliyoruz. Bu harcı nereye ve nasıl yönlendirdiğimiz ise bu işin en değerli kısmı.
Kendini Rahatlatma Teknikleri
Hepimiz zaman zaman zorlayıcı duygu ve durumlara maruz kalır. Bunlar bazen birer olaydır, bazen durum, bazense süreç. Her ne olursa olsun zorlanmamıza ve sıkışmış hissetmemize neden olur. Böyle zamanlarda her insanın hayatına pusula gibi yön verecek, güçlü bir silaha ihtiyacı vardır…Bunlar, sizi doğru yöne yönlendiren, ruhsal dengenizi bulabilmenize olanak sağlayan kendi kendinize uygulayabileceğiniz tekniklerdir. Yaşam denilen bu yolculukta yolumuzu, yönümüzü bulmamıza yardımcı olan yıldızlar gibi; yolumuzu aydınlatan kolaylaştırırlar. Bu yolculukta hangi tekniklerin kullanılacağına keşfetmeye hazır mısınız? Bu teknikleri anlatmaya Heinrich Pestalozzi’nin “yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım etmez” sözleri ile başlamak isterim. Bazen başımıza gelen durumlarla nasıl baş edeceğimizi bilemediğimiz ve içinden bir türlü çıkamadığımız bir döngüye gireriz. Kendine yardım etme teknikleri, yaşamımızı birçok noktada daha da iyileştirebilmek için gereklidir. Duygusal sağlığımız, stres yönetimimiz ve genel yaşam kalitemiz için başvurabileceğimiz bu teknikler bizler için hayati önem taşımaktadır.
Stres, Vücudumuzun En Çok Hangi Bölgelerinde Birikir?
Siz de bazen durduk yere stresli hissediyor musunuz? Aslında vücudumuzda olan hiçbir şey nedensiz değil. Gelin stresinizin gerçekten sizi bekleyen olası bir hastalıktan dolayı mı yoksa belli nedenlerden dolayı tetiklenen bir anksiyete atağı mı olduğunu anlayabilmeniz için size birkaç ipucu verelim...
Toplumsal Cinsiyet Rolleri Eleştirisinde Barbie!
Hey Barbie!Film, tüm Barbie ve Ken’lerin bir arada uyum içerisinde yaşadığı kadın egemen bir Barbie diyarında başlıyor. İtfaiyeci Barbie’den, doktor Barbie’ye kadar tüm kadınların çalışıp işbirliği yaptığı dünyada, Ken’ler ise plajda Barbie’nin ilgisini çekmek için birbirleriyle yarışan, partilerde kavalyelik yapan, Barbie’nin eklentisi gibi görülen yan karakterler. Bu pencereden bakınca kadın egemenliğini dayatan bir film gibi görülse de bu şekilde ilerlemiyor.Çünkü hikâye, Barbie’nin kusurlu bir bebek olup gerçek dünyaya gelişi ile tamamen değişiyor.Gerçek dünya ise Barbie dünyasından farklı bir şekilde ataerkil düzene ait.
Bedenin Bir İmajı Olmalı mı?
Bir kişinin diğer bir kişi üzerinde bırakmış olduğu izlenim o kişinin imajını oluşturur. Peki hiç düşündünüz mü, bedenimizin bizim üzerimizde bıraktığı bir izlenim var mıdır?
Boşanmanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri
Duygusal olarak birbirlerinden kopan, sürekli çatışma içinde olan ama çocukları için birlikte yaşamaya devam eden anne babalar “yasal” olarak boşanmadıkları halde, aslında “duygusal” olarak boşanmışlardır. Bu çiftler sadece aynı fiziksel ortamı paylaşmalarının çocuklarının yararına olduğu yanılgısına düşerek hem kendilerini hem de çocuklarını mutsuz bir yaşama mahkûm ederler. Çocuklarını boşanmanın olumsuzluklarından korumaya çalışırken, ona daha sarsıcı sorunlarla dolu bir ortam hazırladıklarının farkına bile varmazlar. Diğer yandan bunun farkında olarak boşanmayı seçen ama boşanma sürecini doğru yönetemeyen anne babalar ise çocuklarını boşanmanın yıkıcı etkileriyle karşı karşıya bırakırlar.
Sürekli Satın Almamıza Neden Olan Diderot Etkisiyle Markalar Tarafından Nasıl Kandırılıyoruz?
Bir koltuk, sizi bir lamba, bir sehpa derken evinizi baştan aşağı yenilemeye itiyorsa suçlu siz misiniz yoksa Diderot Etkisi mi? Bazı mağazaların labirent gibi koridorları ya da markaların cazip dünyasında nasıl birer alışveriş savaşçısına dönüştüğümüzü merak ettiniz mi hiç? Önceleri Twitter olarak bilinen X platformunda @ccemalcobanoglu isimli kullanıcı bu durumu güzelce anlatmış, gelin biz de öğrenelim. Detaylar içerikte. 👇Kaynak: 1
Psikologlar Dilan Polat ve Engin Polat'ın Gösterişli Hayatlarını Göze Sokmalarını Yorumladı: "Sonradan Görme"
Dilan ve Engin Polat, sosyal medyada yıllardır olan kişiler olsa da son yıllarda dozunu artırdıkları gösteriş yine de insanlar tarafından ya gülünç, ya haset ya da şaşkınlık duygularıyla karşılanıyordu. Ancak alım gücündeki düşüş haset duygularını artırıp bir de üzerine işin içine aşağılama ve hakaret girince tepkiler arttı, yayıldı, medya konuya el attı ve beklenen son geldi. Peki bu sonu hesap etmede, görmezden gelerek, büyük bir körlük ve özgüvenle hareket eden Polat çiftinin psikolojisi için uzmanlar ne dedi?