Henry Cavill'ın Mission: Impossible 6 filmi için kesmediği bıyıkları Justice League filmi için büyük bir masrafa yol açmıştı. Ayrıca tam olarak da bıyıklar yok edilemediği için alay konusu olmuştu. 300 milyon dolarlık bütçesiyle dikkat çeken filmde bıyık hatasının yapılması eleştirilirken bir uygulama insanların yüzünden bıyığı kolaylıkla alabilmesiyle dikkat çekiyor.
Robot Sophia, Robot Fabio, Atlas Robot derken yapay zeka teknolojisi önünü göremeyeceğimiz bir şekilde gün geçtikçe gelişiyor. Kimilerine göre korkutucu bir şekilde ilerleyen bu gelişim kimilerimizi ise korkutmuyor, aksine bu gelişmeler bir eğlence aracı olarak görülüyor.İşte korkutucu bir şekilde ilerleyen yapay zeka ve robotları mizahla harmanlayarak güldürmüş 15 paylaşım! :)
Sapiens: İnsan Türünün Kısa Bir Tarihi ve Homo Deus: Yarının Kısa Bir Tarihi adlı kitaplarıyla Türkiye’de de en çok satanlar listesinden inmeyen Yuval Noah Harari, Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu toplantısında Afşin Yurdakul'un sorularını yanıtladı. Yapay zekanın her şeyi değiştireceğini söyleyen Harari, günümüzün insanlarının 3018 yılındaki Davos toplantısının Neandertalleri olacağını belirtti.
Bugüne kadar yapay zekanın birçok versiyonuyla karşılaştık. Fakat insanın öleceği günü tahmin edebilen bir zekanın gelecekte bizi neyin beklediği konusunda meraklandırdığı kesin. Bakalım bu araştırma hayatımıza ne gibi kolaylıklar katacak...
4. Sezonu yayınlanan Black Mirror dizisi gelecek günler hakkında bize anlaşılabilir bir projeksiyon sunuyor. Her ne kadar domuz ile cima ne kadar anlaşılabilir tartışılır olsa da teknolojinin, sosyal yaşamın, sosyal medyanın nerelere gidebileceğine dair birtakım fikirler edinmek mümkün. Biz sizler için Black Mirror’dan yola çıkarak gelecekte nelerden kaçınmamız gerektiğine dair bir çerçeve çizmeye çalışacağız. Kendinizi günün birinde bir domuz ile aynı odada bulmamak için kulak vermenizi öneririz. Not: Diziyle ilgili spoiler vermemeye çalışsak da hiç izlememiş olanlar için sıkıntılı ifadeler bulunabilir.
Dünyanın teknoloji sayesinde daha iyi bir yer mi yoksa tuhaflıklarla dolu saçma bir gezegen mi olacağını merak ediyor musunuz? Sorularınıza cevap verebilecek bir gelişme İngiliz bir robotik firmasından geldi. Sizler için Vice'tan derledik.
İngiltere'de başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada yalnızlıktan sorumlu bir bakanlığın kurulduğu açıklandı. Yalnızlığın 15 adet sigara içmek kadar kötü olduğu söylenirken, uzmanlar yalnızlığın özellikle kış aylarında öldürücü olabileceğini belirtiyor.
Dünyanın ilk kadın seks robotunun geçen yılki lansmanının ardından Real Botix'in CEO'su Matt McMullen, ilk erkek seks robotu üzerindeki çalışmalarını anlattı...
Gelişen teknoloji sebebiyle ilerleyen yıllarda bazı meslek dallarının yok olacağı ve birçok insanın işsiz kalacağı haberlerine sıkça rastlamaktayız. Peki gelişen teknoloji sadece bazı meslekleri işlevsiz kılarken yeni iş sahaları üretmiyor mu? Bu sorunun cevabına göre tablo pek de kötü değil. Yaşanan gelişmeler robot veterinerliği, duygu tasarımcılığı ve yapay organ imalatçılığı gibi işleri gözde meslekler haline getirecek.
Geride bıraktığımız yılın teknoloji alanında en çok konuşulan konusu çerçevesiz ekranlı akıllı telefonları oldu. Samsung'un Galaxy S serisiyle başlattığı ve Apple'ın iPhone X modeli ile akıllı telefon teknolojilerini takip edenlerin nabzını yükselttiği 2017 yılında isimsiz kahramanlar da vardı. Bu yılın öne çıkan tasarımının en iyi örneklerini derledik.
Sürücüsüz, yapay zeka ile yol alacak olan otomobillerin önümüzdeki 10 yılda hayatımıza iyice girmesi bekleniyor. Tesla, Google, Intel gibi dev şirketler bu teknolojinin gelişmesi için milyonlarca dolarlık yatırımlar yapıyor. Bu araçların trafikte güvenli bir şekilde ilerlemesi için bir yapay zekaya, yapay zekanın da kendisini geliştirebileceği ortamlara ihtiyacı var.
Gün geçmiyor ki sürücüsüz arabalarla, yapay zekayla hareket eden drone’larla, bitcoinle ilgili yeni bir haberle karşılaşmayalım. Hızla gelişen teknoloji dünyayı değiştirirken, devletler ne yapacaklarını bilemiyor. Eski ekonominin kuralları yenisine uymuyor. Kişisel verimizi toplayan Google, Facebook, Amazon gibi Internet devleri şeytan mı melek mi? Yapay zeka yüzünden işsiz kalırsak devlet bize bakar mı? Sürücüsüz araba bana çarparsa hasarı kim ödeyecek? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız takip etmeniz gereken 13 kişiyi sizler için derledik!
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), aynı Güneş sistemi gibi, içinde sekiz gezegen barındıran yeni bir sistem buldu. Kepler-90 adı verilen yıldızın yörüngesindeki sistem, Güneş sistemi dışında, şu ana kadar keşfedilen en çok gezegenli sistem.
Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı, V. Zeka ve Yetenek Kongresinde yaptığı konuşmada 'hayal etme'nin üzerinde durdu. Hayal kurmanın insan ve insanlık için önemini hatırlatan Halıcı, geçmişte toplumları etkileyen değişimlerin temelindeki hayal gücünden bahsetti. Yapay zeka karşısında insanoğlunun üstün kaldığı tek konunun hayal kurabilme olduğunu da vurgulayan Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı bilgisayarların kendi deneyimlerinden öğrendiğini ancak hayal kuramadıklarını söyledi.
Yapay zeka iyi mi kötü mü derken, dünyayı ele geçirirler mi diye düşünürken Mark Zuckerbergli Facebook yine farkını ortaya koydu ve intihar temalı içerikleri tespit ederek bu riski azaltmaya yarayacak bir sistem geliştirdi!Detayları beraber inceleyelim.
E-screen protector sayesinde siz telefonunuzla meşgulken istenmeyen gözler izlenecek. İnsanların başkalarının telefonların dikizlemesinin önüne geçmesi için büyük bir adım olan E-screen Protector'ün Google araştırmacılarının elinden çıktığı söyleniyor.