Defalarca kez en iyi yönetmen, en iyi film ödülü almış Steven Spielber'in en az bir filmini hepimiz çok sevmişizdir. Jaws, E.T., Indiana Jones, Mor Yıllar, Jurassic Park ve Er Ryan'ı Kurtarmak gibi efsane filmlerin yönetmeni son zamanlarda da Casuslar Köprüsü ile aklımızı almıştı. Şimdi sizi BuzzFeed'den derlediğimiz bu fotoğraflarla yönetmenin film hayatında bir yolculuğa çıkarmak istiyoruz.
Konuya teolojik pencereden bakanların kabulüne göre kıyamet kavramının ne zaman geleceğini hiçbir zaman bilemeyeceğiz, o güne dair her şey büyük bir muamma olarak kalacak.
Facebook yapay zeka araştırmaları biriminde, pazarlama yapması için eğitilen iki chat-bot insanları bir kenara bırakıp kendi aralarında iletişim kurmaya başlayınca ekip botlardan birine müdahale etmek zorunda kaldı. Geleceğin bir adım daha yakınımızda olduğunun sinyallerini veren bu haberi sizler için The Atlantic'ten derledik.
Steven Spielberg, sinema tarihine damgasını vurmuş filmleriyle şimdiden efsane olan bir yönetmen. Filmografisini izleyip de bu yapımlardan birini bile sevmeyen insan sayısı çok nadirdir herhalde. İşte bu efsane sinema adamının yönetmenliğini üstlendiği filmlerden okuyunca oldukça şaşıracağınız bilgileri sizler için derledik.
İleriyi görüşleriyle hem teknolojiye hem de dünyanın sosyal, politik, ekonomik ve bilimsel ilerlemesine yön veren bu isimleri eminiz daha önce hiç duymadınız bile! Wired'in derlediği 2017 Teknoloji Dünyasının İleri Görüşlüleri listesinizi sizler için hazırladık.
Mete Atatüre, Canan Dağdeviren, Aziz Sancar gibi isimlerin bireysel anlamda başarılarıyla göğsümüz kabarırken, bunun yanında geliştirdiğimiz teknolojiler, ürettiğimiz icatlar da dünya çapında ses getirir oldu.İşte bu başarı zincirinin son halkasını iki Türk mühendisimiz oluşturuyor.
31 yaşındaki Çinli mühendis Zheng Jiajia, Yingying ismini verdiği robotla evlendi. Yapay zeka mühendisi olan Zheng isimli adam robotik alanındaki uzmanlığı ile daha önce de Huawei'de çalışmış. Çinli mühendisin geliştirdiği robot sesli komutlara yanıt verebiliyor ve görsel olarak da Çinceyi algılayabiliyor.
Eğitim sistemi son bir yüzyıldır çok fazla değişim göstermiş değil. Ancak 1917 yılındaki yaşamdan artık çok uzak olduğumuz da aşikâr. Peki 21. yüzyıla uygun bir eğitim sistemine geçmek için neler yapabiliriz?
Teknoloji gün geçtikçe daha hızlı ilerliyor. Robotlar yakın gelecekte insanların yerini alacak mı? Yapay zeka insan zekasını alt edebilecek mi?Siz bir robot olsanız ne gibi özellikleriniz olsun isterdiniz?
Daha 31 yaşındayken eBay gibi bir değer yaratıp 1.5 milyar dolara satmış, sonrasında ise Tesla Motors, SpaceX, Hyperloop gibi projelerin altında imzası bulunan bir insandan bahsediyoruz sonuçta. Bilmiyorsanız da sizin ayıbınız, hiç kusura bakmayın…
Dört bir yandan yapay zeka teknolojisine dair haberlerle çevrildiğimiz günümüzde, sanmayın ki otomotiv sektöründe olay, adını en çok duyduğumuz Tesla ile sınırlı. Dev otomobil üreticileri bu esnada ne yapmakta derseniz eğer, cevabı sizi biraz büyüleyebilir.Geçtiğimiz haftalarda Cenevre otomobil fuarında tanıtımı yapılan bazı birbirinden acayip işlere birlikte bakalım; Business Insider'dan derledik.
Zamanımızın sıradanlığından sıkılanlar bilim kurgunun hayal gücüne kalmış sınırlarında kaybolmayı severler. Her iyi bir bilim kurguda farkındalığınız bir kademe daha artar, bu yüzden bu filmler arasında izlemediğiniz kalmamalı! 👽Özetler her zaman olduğu gibi beyazperde.com'dan alıntılandı, sıralama da tabii ki IMDb'ye göre yapıldı. Üstüne basa basa belirteyim; süper kahraman filmleri dahil edilmemiştir! İyi seyirler...
Basit bir satranç sorusunun insan bilincinin kaynağını ortaya çıkarabileceğini ve yapay zekaların belki de hiçbir zaman bizler gibi olamayacağını gösterebileceğini biliyor muydunuz?
Şişme bebek sektörünün de artık giderek 'gerçekçi ve robotik' bir standart yakalamaya başladığı bu günlerde Barselona'da türünün ilk örneği bir genelev hizmete girdi. Bu işletmede yalnızca seks oyuncağı, silikon kadınlarla para karşılığında birlikte olunuyor. Müşteriler bu genelevde sarışın Kati, Asyalı Lili, koyu tenli Leiza ya da anime karakteri Aki ile vakit geçirebiliyor...
Son günlerde haber siteleri sunduğu içeriklere yapılan yorumlar konusunda farklı yaklaşımlar sergilemeye başladı. Bazı uluslararası haber siteleri okuyucularının yorum yaparken fazla sert ve saldırgan bir tavır takınması yüzünden yorum ekleme özelliğini tamamen ortadan kaldırdı. Norveçli bir yayın kurumu ise The Independent'in haberine göre çok sıradışı bir uygulamaya gidiyor.
Çok garip bir çağda yaşıyoruz sevgili dostlar. Hem teknolojimiz, hem de hayal gücümüz hızla ilerliyor ve pek çoğumuz yaşamımız sona ermeden bu hayallerin gerçekleşmesini umut ediyoruz. Peki gerçekleşmesini büyük bir heyecanla beklediğimiz bu teknolojileri ölmeden görme ihtimalimiz nedir? Sizler için araştırdık:
Bugün bir robota 16 bin mısralık aşk şiiri yazdırabilen yapay zeka teknolojisi, yarın sizi bizi işsiz mi bırakır; insan merak etmiyor değil açıkçası. Üstelik de bu, yapay zekanın henüz gelişimini tamamlamamış hali. Gerçekten birbirinden ilginç alanlarda çok farklı şekillerde kullanılmaya başlanmış yapay zekaların yepyeni marifetlerini öğrenmeye hazır mısınız?
Uzak değil, çok yakın bir gelecekte hayatlarımızın teknolojik gelişmelerle birlikte nasıl değişeceğine dair sizlere burada pek çok galeri sunuyoruz malum. Gelişimin hızı inanılmaz. 10 yıl önce hayatımızda hiçbir şekilde yer almayan ne meslekler var ki, şu an iş ve günlük yaşamlarımızın orta yerine çoktan gelip oturmuş durumda. Facebook örneğin, bundan 10 yıl önce daha emekleme dönemini yaşıyordu, Twitter henüz lanse edilmişti ve kimsenin henüz iPhone’u da yoktu. Akıllı telefon ve mobil teknoloji devrimi öncesinde dünya bambaşkaydı; ve elbette iş yaşamının dinamikleri de öyle.Dünya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından haberleştirilen son Human Capital Index’e göre, 10 yıl önce hiç var olmayan 10 mesleği sizlere listeledik.
Eskiden filmlerde gördüğümüz, bazen imrenerek baktığımız bazen de korktuğumuz yapay zeka konusunda birçok gelişme kaydedilmiş durumda. Öyle ki yapay zekanın insanlığın faydasına mı yoksa zararına mı olacağı tartışmaları devam ederken şimdiden pek çok önemli icada imza atılmış. İşte şimdiden yapay zekanın sizin yerinize yapabildiği 11 şey: 🤖