onedio
Terapötik Müdahaleler Bireye Özgü Olur
Bugün röportaj konuğum, işinin ehli, uzman bir psikolog Elif Kandaz Küçükfidan. Kendisiyle son dönemde psikolojiye dair birçok şeyi ve gün geçtikçe psikologlara olan ihtiyacın had safhaya gelişinin altında yatan nedenleri konuşacağız.
Kalp Kırıklığıyla Neden Başa Çıkamıyorsun?
Kalp kırıklıklarıyla başa çıkmak bazen sandığımızdan da zor olabiliyor. Bazen çok üzülüyoruz, bazen depresyona giriyoruz, bazen de hayata küsüyoruz. Peki sen kalp kırıklıklarıyla neden başa çıkamıyorsun? Testi çöz, cevabını öğren!
Depresif Hissettiğinde Modunu Yükseltecek Şarkıyı Öneriyoruz!
Bazen kendimizi bunalmış ve biraz da depresif hissederiz. Gün içinde yaşadıklarımız, aklımıza gelen durumlar derken o depresif modun içine iyice girer ve bir türlü çıkamayız. İşte bu test ile kendini depresif hissettiğinde dinlemen gereken şarkıyı söylüyoruz, hazırsan başlayalım!
Kriz Anını Yönetmek Elinizde: Anksiyete Belirtileri Ortaya Çıktığında Deneyebileceğiniz 10 Yol
Çağımızın psikolojik rahatsızlıklarından biri olan anksiyete bozukluğu oldukça yaygın. Anksiyete bozukluğu, günlük yaşantımızdaki olayların seyrini düşünürken endişelenmek ve çoğu zaman ne yapacağını bilememektir. Anksiyete belirtilerinden gergin ve huzursuz hissetme, kontrolü kaybetme korkusu, kötü bir şey olacakmış hissine kapılma ve sürekli geleceği düşünme olarak sıralanabilir. Bu tür durumlarda neler yapabileceğini öğrenmek ve anksiyetenin üstesinden gelmek istiyorsan doğru yerdesin. İçeriğimize hazırsan geçebiliriz!
Reklam
Abartılı Bir Makyaj ya da Vücutçu Gibi Kas Yapmak Bir Rahatsızlığın Belirtisi Olabilir
Spor yapmak, tarz giyinmek ve modern bir makyaj yapmak eskisinden daha da önemli. Spor salonlarında birçok insan kas yapmak için zaman harcıyor ve sosyal medya dikkat çekici makyaj trendlerini takip eden kullanıcılarla dolu...Tüm bunlar bize normal geliyor olabilir ancak MAÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Deniz Işıker Bedir bunun bir kişilik bozukluğuna neden olabileceğini belirtti.
Reklam
Seni Olumsuzluğa Ne İtiyor?
Zaman zaman kendimizi psikolojik olarak biraz kötü ve bitkin hissedebiliriz. Hatta bir şeyler yolunda gitmediğinde her şeyi olumsuz görmeye başlayabiliriz. Peki bizi olumsuzluğa iten şey ne hiç düşündünüz mü? Şimdi testi çöz, seni olumsuzluğa iten şeyi söyleyelim!
Reklam
Müzmin Mutsuzluk: Ya Üzüntü Ruhun Hastalığıysa?
etiket
Kuvvetle ihtimal öyle.Ama kimse sana “üzülme “ diyemez.Üzülmek sadece bir sonuçtur.Senin yaşadıklarını senin hissettiklerini senin deneyimlerini bilmeden kimse sana  “ üzülme “ diyemez.Hayattaki en zor deneyimleri tenzih ediyorum.Ancak diğerleri için ne kadar çok üzülüyor ve kendimizi yoruyoruz fark ettin mi?Üzüntü bu alanda ruhun hastalığıdır.
Aşkın Bir Yıpranma Payı ve Miadı Var mıdır?
etiket
Prof.Dr. Tayfun Uzbay, ülkemizin en değerli ve evrensel biliminsanlarından biri. Tıbbi farmakoloji alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla alana ışık tutan ve yazdığı çok değerli kitaplara “okumayı” fazlasıyla hak eden bir yazar aynı zamanda. Tayfun Hocam’dan söz ederken kendisine ve gıyabında hep “okurun bol olsun” derim. En nihayetinde bu dileğimi buradaki, Onedio Yazio’daki köşeme taşımaya karar verdim ve kendisinin izni ve katkısıyla bir dizi halinde Hocam’ın son kitabı ve arka kapağını yazmaktan gurur duyduğum İnsanlar ve Yanılgılar kitabından bazı bölümleri sizle paylaşmaya başlıyorum.
Reklam
Reklam
Kötü Niyetli Nitelikler: Karanlık Üçlü
etiket
Karanlık üçlü kavramını daha önce hiç duydunuz mu? Karanlık olarak adlandırılan kişilik özellikleri, ilk duyuşta bile kulağa ürkütücü gelebilmektedir. Bu özelliklere sahip olan kişiler, içinde kötü niyet barındıran üç kişilik özelliğini taşımaktadır. Bunlar; Narsisizm, Makyavelizm ve Psikopati’dir.
Kar Küresinin İçindeki Sihirli Değnek: Yeni Yıla Yüklediğiniz Anlamların Psikolojiniz Üzerindeki Etkisi
etiket
Aralık ayının ortalarına yaklaştığımızda, alışveriş merkezlerinde ve filmlerde ağırlıklı olarak karşılaştığımız tema; kırmızı tonlarının ve karlı manzaraların hâkim olduğu, yeni yıla ait kompozisyonlar oluyor. Film içeriklerine baktığımızda özellikle, ailelerin bir araya gelerek yeni yılı birlikte ve mutlu geçirdikleri sıcak aile tabloları ile karşılaşıyoruz. Yeni yıla hazırlık aşamalarını ve yeni yıldan önceki son günü nasıl geçirdiklerini görüyoruz.
Kavga Etmek Çiftlerin Sinir Sistemine İyi Geliyor Olabilir
Gazeteci /Yazar Esra Sert ve Emrah Aktan ilişkilerde çiftlerin 'Nörobiyolojik kavga etme rehberini' açıkladı. Buna göre sinir sisteminin 4 modu olduğunu söyleyen Sert, eğer kişi bu modlardan kaç, savaş ve dondaysa onunla kavga etmemelisiniz, uyarısını yaptı. Çünkü bu anlamsız bir kavga olacaktır, dedi. Eğer sağlıklı bir kavga etmek istiyorsanız partnerinizin o moddan çıkıp, sosyal bağlılık moduna geçmesine yardımcı olmalısınız. Peki bu nasıl olacak? Partnerimizin kaç, savaş veya don modunda olduğunu nasıl anlayabiliriz? Detaylar içeriğimizde...
Severek İzlediğimiz Yalı Çapkını'ndaki Ferit Karakterinin Sahip Olduğu Psikolojik Sorunlar
etiket
Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir'in başrolü paylaştığı Yalı Çapkını sizin de bildiğiniz gibi gerçek bir hayat hikayesinden uyarlama bir yapım. Durum böyle olunca da dizi başladığında Gülseren Budayıcıoğlu'na giden karakter merak edilmişti. Daha sonra ise bu karakterin Ferit olduğu iddia edilmişti. Peki dizide dengesiz tavırlarıyla seyirciyi delirten Ferit'in aslında psikolojik sorunları neler? Ferit Gülseren Budayıcıoğlu'nun kapısını neden çaldı?
Reklam