onedio
Zıvanadan Çıkan Grok'un Söylediklerini ChatGPT'ye Sorduk: "Sorun Yapay Zekada Değil"
Elon Musk'ın sahibi olduğu X'in yapay zekası Grok, yeni bir güncelleme aldı. Bu güncellemenin ardından Grok'un kullanıcılara ve üçüncü şahıslara hakaretler etmeye başladığı görüldü. Grok, yurt dışında nefret söylemlerinde bulundu, bir kullanıcıya cevap verirken Hitler'i övdü. Uluslararası bir kaos yaratan Grok'un bu 'davranışlarını' popüler yapay zeka botu ChatGPT'ye sorduk.Bakalım ChatGPT bu konuda ne düşünüyor?
Grok mu Etkiledi? X'in İki Yıllık CEO'su Linda Yaccarino İstifa Etti
Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X, Elon Musk'ın satın alımından sonra çok büyük değişiklikler yaşadı. Son olarak X'e Grok isimli yapay zeka entegre edilmiş ve milyonlarca kullanıcı Grok'u kullanmaya başlamıştı. 8 Temmuz tarihinde Grok, kullanıcılara küfürlü cevaplar vermeye, ırkçı söylemlerde bulunmaya başladı. Son olarak X'in iki yıllık CEO'su Linda Yaccarino'nun istifa ettiği öğrenildi.
LGS Birincisi Bengisu İcadıyla Altın Madalya Aldı! Nobel Ödüllü Profesör ABD’ye Davet Etti
LGS’nin 2022 yılı birincisi Bengisu Ece Bakırdere şimdilerde Galatasaray Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi. Bengisu, fabrika ya da laboratuvarlar tarafından atık sulara yüksek miktarda salınan ve içme sularınada karışabilen maddenin akıllı telefonla tespit edilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi. Bengisu, bu icadıyla 20. Asya Kimya Kongresi’nde altın madayla kazandı. Hürriyet’ten Beyazıt Şenbük’ün haberine göre Bengisu, 2021 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. MacMillan tarafından Princeton Üniversitesi’ne davet edildi.Kaynak
Açıp Bakınca Bağımlısı Olacağınız Az Bilinen 14 Web Site
Günün ortasında sıkılınca, bir şey açayım da hem kafa dağıtayım hem de yeni bir şeyler keşfedeyim diyenlere ilaç gibi gelecek web siteleri burada. Bir kısmı eğlencelik, bir kısmı işinizi çözecek veya ilham verici, bazıları ise tam anlamıyla zaman geçirmelik. İşte açtığınız anda sizi içine çekip bir daha bırakmayacak, kimsenin pek bilmediği ama bilenin de vazgeçemediği 14 şahane web sitesi.
Reklam
Sosyal Medyada Bir Videonun Yapay Zeka Ürünü Olduğunu Anlamanın 10 Yolu
etiket
Bir videoya denk geldiniz. Biri yağmurun altında ağlıyor, biri İspanyol balkonunda keman çalıyor, yaşlı bir teyze dans ederken kalpleri topluyor. Ve içinden bir ses 'Bu çok iyi ya…' diyor. Ama sonra hemen ardından başka bir ses geliyor: “Bir dakika… Bu sahne biraz fazla iyi değil mi?”Artık sosyal medya, sadece kullanıcıların çektiği içeriklerden ibaret değil. Yapay zeka, bir sahneyi baştan sona, sıfırdan yaratabiliyor. Üstelik bu videolar o kadar gerçekçi ki, gerçek olanla olmayan arasındaki çizgi, bildiğimiz anlamda bulanıklaşıyor.İşte tam da bu yüzden, bir içeriğin AI ürünü olup olmadığını anlamak için bir miktar dikkat, biraz gözlem, biraz da bu rehber gerekiyor. Hazırsanız başlıyoruz.
Reklam
X'in Yapay Zekası Grok'tan Güldüren "Türk Kullanıcı" Yorumu
ChatGPT'nin önderlik ettiği yapay zeka alanında teknoloji şirketleri hızla yerini aldı. Elon Musk'ın sahibi olduğu X, eski adıyla Twitter, yapay zekada büyük bir atılım yaparak milyonlarca kullanıcıya ulaşan Grok'u hayata geçirdi. X'e entegre olarak hizmet veren Grok, hem ChatGPT gibi metinler, görseller üretiyor hem de X içerisinde aktif bir şekilde kullanılabiliyor. Yani X kullanıcıları, kafalarına takılan herhangi bir şeyi Grok'u etiketleyerek çözüme kavuşturabiliyor.Gelin görün ki Grok özellikle Türk kullanıcıların kendisini çok farklı amaçlar için kullandığını söylüyor.
Rekabet Kurumu Spotify'a İnceleme Başlattı
Rekabet Kurumu Spotify'a inceleme başlattı. Yapılan açıklamada, 'İnceleme süresince, Spotify'ın rakiplerinin ve müzik içeriğine yönelik hak sahiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıp zorlaştırmadığı incelenecek' denildi. Bu gelişmenin ardından 'Spotfiy kapatılacak mı?' sorusu gündem oldu.
Reklam
Sabah Uyanır Uyanmaz Baktığın Uygulamayı Tahmin Ediyoruz!
etiket
Gözlerini açtın ve telefon elinde… Henüz ayılmamışsın ama başparmağın otomatik pilota geçmiş gibi ekranı kaydırmaya başladı bile. Peki ilk durak neresi? Story’lere göz atmak mı, grup sohbetlerini kontrol etmek mi, yoksa dünya gündemine ışık hızında dalmak mı? Belki de kulaklık takıp güne sakin bir müzikle başlamak istiyorsun. Hadi senin sabah uyanır uyanmaz açtığın uygulama neymiş beraber bulalım.
Bir Mobil Uygulama Çıkarsan Bu Ne Olurdu?
etiket
Haydi hayal gücünü devreye sok! Çünkü bu testte kod yazmana gerek yok sadece kalbini ve karakterini ortaya koyman yeterli. Bir mobil uygulama çıkarsan bu ne olurdu? Bu testte, içindeki girişimci ruhu dışarı çıkarıyor ve sana özel bir mobil uygulama hayal ediyoruz. Ama öyle sıradan bir şey değil bu uygulama tam anlamıyla seni yansıtıyor. Hangi özelliğin öne çıkıyor, kimlere hitap ediyor? Hazırsan biraz eğlenmeye biraz da kendini keşfetmeye başlıyoruz!
Avatar Filmi Gerçek Oldu! Japonya, Kas Hareketleriyle Robot Kontrolü Sağlayan Kapsül Geliştirdi
Bazen bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz şeyler bir anda gerçeğe dönüşüyor. Japonya’daki yeni bir proje tam da böyle bir etki yarattı. H2L isimli şirket, insan kaslarını okuyarak bir robotu uzaktan kontrol etmeyi sağlayan bir kapsül geliştirdi. Bu sistemle artık robotlar ekran başında değil, sizin bedeninizle hareket ediyor. Yani sadece izlemek değil, robotun içinde olmak mümkün hale geliyor.Kaynak
Reklam
Microsoft Doktorlardan Dört Kat Daha Başarılı Yapay Zeka Tıbbi Teşhis Aracı Geliştirdi
Yapay zeka artık sağlık alanında da sınırları zorluyor. Microsoft’un geliştirdiği yeni bir tıbbi yapay zeka aracı, doktorlara kıyasla çok daha hızlı ve doğru teşhisler koymayı başardı. Üstelik başarı oranı sadece biraz daha yüksek değil, tam dört kat fazla. Microsoft, bu aracın gelecekte sağlık sistemlerini kökten değiştirebileceğini düşünüyor. Ancak henüz klinik kullanım için erken olduğunu da kabul ediyor. Buna rağmen araştırmanın ortaya koyduğu sonuçlar oldukça çarpıcı.Kaynak 1, Kaynak 2
Reklam
X Çöktü mü? 2 Temmuz 2025 Twitter (X) Neden Açılmıyor?
X dünyada en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformlarından biri. Son haftalarda kullanıcılar erişim sorunuyla sık sık karşılaşmaya başladı. Son olarak bugün (2 Temmuz 2025) X'e erişim sorunu meydana geldi. Kullanıcılar 'X çöktü mü? Twitter neden açılmıyor?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar.
İçerik ve Reklamın Doğal Buluşması: Mediazone Native Formatları
Native reklamlar, kullanıcı deneyimini bölmeden, ziyaret edilen platformun içerik formatına uyum sağlayan reklam türleri. Yani bur formatlarla kullanıcı reklama maruz kaldığını fark etmeden markayla etkileşime geçebiliyor. Geleneksel banner ya da pop-up reklamlarda dikkat dağınırken, native reklamlarda dikkat, içeriğin akışında kalıyor. Haliyle de otomatik olarak etkileşim artıyor ve marka etkisini daha pozitif hale getiriyor. Mediazone, native reklamı yalnızca reklamı doğrudan yerleştirme olarak görmüyor. Her yayıncının editoryal tarzına uygun biçimde, yaratıcı senaryolarla, kullanıcıyı yormadan mesajı veren içerikler sunuyor. Onedio'daki mizahi testten Webtekno'daki karşılaştırmalı analiz içeriğine kadar farklı formatlarla reklamlarınız içeriğin bir parçası haline getiriyor.
Mediazone’un Kapsayıcı Kitle Profili: Gençlerden Karar Vericilere Herkes Burada
Dijital dünyada reklam vererek doğru kişiye, doğru zamanda, doğru içerikle ulaşmanız mümkün. Peki hedef kitleniz kim? Gençler mi, teknoloji meraklıları mı, yatırım düşünen beyaz yakalılar mı? Cevabınız her ne olursa olsun, Mediazone tüm bu kitlelere tek çatı altında ulaşmanızı kolay bir yolla sağlıyor. Onedio, Mynet, Webtekno, Mackolik, Yemek.com, TV Ekstra ve Hisse.net gibi Türkiye’nin yüksek trafikli ve temsiliyet gücü yüksek sitelerini bünyesinde toplayan Mediazone, hem erişim gücü hem de hedefleme derinliğiyle rakiplerinden çok daha fazla öne çıkıyor. Peki bu medya platformlarının her biri üzerinden, hedef kitlenize ulaşmanın yolları ve Mediazone’un sunduğu erişim avantajları neler? Bunların hepsini detaylı şekilde inceleyelim. 👇
Reklam